Concierge: Milloin Karibialla on hurrikaaneja?
Matkailu
Concierge: Milloin Karibialla on hurrikaaneja?
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään, milloin Karibialla on hurrikaaneja.
Julkaistu 10.6.2014
Mondo

Concierge pysyttelee risteilyllä kapteeni Stubingin kyljessä Isaacin rommipunssia siemaillen, joten kysytään asiantuntijalta, Royal Caribbean varustamon Suomen-edustaja Petri Siréniltä.

»Hurrikaanikausi kestää Karibialla kesäkuusta marraskuun loppuun. Tänä aikana alueella esiintyy satunnaisesti trooppisia myrskyjä, joista voimakkaimpia kutsutaan hurrikaaneiksi. Myrskyt ovat alueellisia, ja kun osassa Karibiaa myrskyää, on toisaalla aurinkoista ja tyyntä.»

Yhdysvaltojen sää- ja merentutkimuslaitos NOAA on ennustanut tälle vuodelle melko tavallista hurrikaanikautta. Hurrikaaniksi yltyy arvion mukaan kolmesta kuuteen myrskyä. El Niño –ilmiö saattaa hillitä myrskyjen syntyä hurrikaanikauden loppupuolella.

Sirén muistuttaa, että risteilylaivoilla asiakkaiden turvallisuus on aina tärkeintä.

»Tästä syystä ennakkoon suunniteltuun risteilyreittiin tai aikatauluun voi tulla muutoksia kesken matkan, sillä laivat eivät koskaan mene myrskyalueelle. Reitin muutos on harvinaista, mutta sitä tapahtuu joskus.»

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi 

Kommentoi »