Concierge: Milloin Havaijille?
Matkailu
Concierge: Milloin Havaijille?
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään, milloin Havaijille kannattaa matkustaa ja mille saarelle suunnata, jos haluaa välttää turistirysät.
Julkaistu 28.10.2015
Mondo

Concierge tekisi matkan maaliskuussa. Silloin amerikkalaisopiskelijat viettävät kevätlomaansa eli spring breakia ja esimerkiksi Honolulun kuuluisalla Waikiki-rannalla harrastetaan kaljakelluntaa kellon ympäri.

Rauhallisinta ja edullisinta Havaijilla on syksyisin ja loppukeväästä, kun kaljakellunta on ohi.

Säiden puolesta kevät on hyvää matkustusaikaa. Lämpötila pysyttelee Havaijisaarilla kahdenkymmenen asteen yläpuolella ympäri vuoden. Marraskuusta maaliskuuhun sataa vähän enemmän. Suosikkisaaret Maui ja Oahu pullistelevat turisteja joulukuussa ja amerikkalaisten kesälomien aikaan kesä–elokuussa.

Kohteeksi Concierge suosittelee Molokain saarta, josta löytyy hienoista maisemistaan tunnettu Kalaupapan niemi. Toinen must on vaellus Kilauean tulivuorelle Big Islandiksi kutsutulla Havaijin saarella, joka on vähemmän turistinen kuin Maui ja Oahu. Tulivuori on purkautunut yhtäjaksoisesti vuodesta 1983, joten retkellä voi nähdä valuvaa laavaa.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi 

Kommentoi »