Concierge: Miksi yhden hengen hotellihuone maksaa?
Matkailu
Concierge: Miksi yhden hengen hotellihuone maksaa?
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään, miksi yhden hengen hotellihuone maksaa yleensä saman verran kuin kahden hengen huone.
Julkaistu 31.7.2015
Mondo

Hyvä kysymys. Concierge ei mielellään kutsu itseään sinkkumieheksi, mutta yksin matkustavien asema on lähellä Conciergen sydäntä. Kysytään asiaa hotellipuolelta.

"Hotellille aiheutuu suurin piirtein yhtä suuret kulut käytetystä huoneesta, asui siinä sitten yksi tai useampi henkilö", Veli-Petteri Korpi SOK:n matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta kertoo.

Usein yksin matkustavat majoitetaan kahden hengen huoneeseen, koska niitä on enemmän. Vaikka huoneessa asuisi vain yksi henkilö, joudutaan kaikki liinavaatteet ja pyyhkeet vaihtamaan seuraavaa asukasta varten.

Korpi muistuttaa, että hotelli- ja aluekohtaisia eroavaisuuksia on paljon. Varsinkin Yhdysvalloissa yhden ja kahden hengen huoneen hinta on usein sama. Joissakin kaupungeissa ja osavaltioissa saatetaan kuitenkin periä hotellihuoneen hinnan päälle henkilömäärään perustuvia maksuja ja veroja.

Suomessa kahden hengen huoneet ovat usein hitusen kalliimpia kuin yhden hengen. Syy on aamiaisessa, Korpi sanoo. Suomessa aamiainen sisältyy yleensä hintaan, joten yhden hengen huone on edullisempi, koska hintaan ei sisälly kahta aamiaista.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi  

Kommentoi »