Concierge: Miksi matkalaukku eksyy?
Matkailu
Concierge: Miksi matkalaukku eksyy?
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Concierge selvitti, mitä kadonneille matkalaukuille ihan oikeasti tapahtuu.
Julkaistu 7.10.2015
Mondo

Nykyään on melko harvinaista, että laukku lentää eri kohteeseen. Useimmiten se vain jää lentokentälle. "Yleisimmät syyt siihen, että laukku jää vaihtoasemalle ovat ajan puute, tekniset ongelmat ja sää", Finnairin matkatavaraprosessista vastaava päällikkö Kari Kaijanen sanoo.

Jos lento on myöhässä vaikka huonon sään vuoksi, saattaa itse ehtiä jatkolennolle, mutta laukkua ei välttämättä enää ehditä siirtää koneeseen.

Jos laukku on mennyt väärään koneeseen, syynä on hyvin todennäköisesti inhimillinen virhe. Laukku liikkuu kentällä matkatavaralipukkeen koodin mukaan. Ensin viivakoodinlukijat ja hihnasto ohjaavat sen oikean lennon kuormauspisteeseen. Siellä viivakoodi skannataan vielä käsiskannerilla. Näin varmistetaan, että laukku on oikeassa paikassa ja sen omistaja samassa koneessa.

On voinut esimerkiksi käydä niin, että kun Helsinkiin tavaraa kuormannut kaveri on kääntänyt selkänsä, hänen kollegansa on napannut laukun vahingossa viedäkseen sen Dubain-koneeseen.

Sitten on tietenkin se vaihtoehto, että matkalaukku on yksinkertaisesti halunnut aurinkolomalle, hypännyt hihnalta toiselle ja tunkenut Dubain-koneeseen. Niin voi käydä, varsinkin marraskuussa.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi 

Kommentoi »