Concierge: Miksi ikkunaluukkujen on oltava auki laskeutuessa?
Matkailu
Concierge: Miksi ikkunaluukkujen on oltava auki laskeutuessa?
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään, miksi lentokoneen laskeutuessa matkustamon ikkunaluukkujen on oltava auki.
Julkaistu 11.5.2016
Mondo

Ei sitä koskaan tiedä. Kysytään asiaa lentoyhtiö Norwegianilta.

"Lentokoneen ikkunaluukut on pidettävä auki nousun ja laskun aikana turvallisuussyistä", Norwegianin viestinnästä vastaava Charlotte Holmbergh Jacobsson kertoo.

Nousu ja lasku ovat lennon kriittisimmät vaiheet.

"On tärkeää, että henkilökunta ja matkustajatkin näkevät ulos, jotta he voivat ilmoittaa kapteenille mahdollisista ongelmista tai hätätilanteesta koneen ulkopuolella."

Onnettomuuden sattuessa on tärkeää, että henkilökunta näkee nopeasti, mitä koneen ulkopuolella tapahtuu. Onko kone esimerkiksi laskeutunut veteen tai onko ulkona mahdollisesti tulipalo. Näin evakuointi voidaan suorittaa oikein.

Concierge on noudattanut hyväksi havaittua neuvoa: jos näet ikkunasta vihreän miehen lennon aikana, vaihda kossu vichyyn äläkä missään nimessä yritä avata lentokoneen ovea päästääksesi häntä sisään.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi   

Kommentoi »