Concierge: Miksi hotellit liputtavat?
Matkailu
Concierge: Miksi hotellit liputtavat?
Miksi hotellien lipputangoissa liehuvat tiettyjen maiden liput? Valitaanko ne sen mukaan, minkä maan kansalaisia hotellissa on vieraana? Matkailuasiantuntijamme Concierge selvitti.
Julkaistu 17.6.2016
Mondo

What did one flag say to the other flag? Nothing. It just waved. Valitettavasti kysymykseesi ei löydy tyhjentävää vastausta. Concierge tiedusteli asiaa maailman suurimpiin hotelliyhtymiin kuuluvalta InterContinental Hotels Groupilta. Sieltä kerrottiin, että yhtenäistä käytäntöä ei ole. Hotellit voivat itse päättää, miten liputtavat.

Verkkolähteiden perusteella jotkut hotellit todellakin valitsevat lipun sen mukaan, minkä maan kansalaisia hotellissa asuu. Mitä arvovaltaisempi vieras, sitä todennäköisemmin tunnus liehuu. Toiset ratkaisevat savotan hinaamalla salkoon Yhdysvaltojen, EU:n ja esimerkiksi Kiinan liput. Näin syntyy kuva mukavasta, kosmopoliitista paikasta. Kun asiaa oikein ajattelee, olisi outoa jos hotelleilla olisi takahuoneissaan joka ikisen maan lippu.

Conciergella onkin teoria. Ehkä hotellilla ei ole Suomen lippua, ja henkilökunta on siksi laittanut salkoon Ruotsin lipun. Näin käy usein kansainvälisissä urheilukilpailuissa. Siksi Conciergen hyvä ystävä Jan-Erik kantaa aina mukana Timo Jutilan MM-95-pelipaitaa. Se toimii tarvittaessa siniristilippuna. Myös Maamme-laulun laulaminen seisten aamiaisella vie kuulemma viestin perille. Concierge ei tosin tiedä, minkä viestin.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi    

Kommentoi »