Concierge: Mihin suuntaan aloittaa maailmanympärimatka?
Matkailu
Concierge: Mihin suuntaan aloittaa maailmanympärimatka?
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään, mihin suuntaan maailmanympärimatka kannattaa aloittaa, länteen vai itään.
Julkaistu 21.8.2015
Mondo

Mitä sanoo maailmanympärimatkojen suurmufti, Mondon toimituspäällikkö Pekka Hiltunen? Hän teki yli vuoden mittaisen maailmanympärimatkan muutama vuosi sitten.

"Kaikki ilmansuunnat ovat hyviä! Suunta on olennainen lähinnä silloin, jos aikoo lentää, aikaa on melko niukasti ja haluaa välttää aikaerorasitusta. Silloin voi lähteä länteen, missä aikaeroon yleensä sopeutuu nopeammin."

Ilmansuuntaa tärkeämpää on miettiä toivekohteita ja sitä, miltä allianssilta maailmanympärilipun valitsee. Hiltunen suosittelee lippua, sillä se tulee yksittäisiä lentoja halvemmaksi. Eri allianssien liput eroavat toisistaan.

"Niiden käyttösäännöt vaihtelevat, ja erityisesti käytössä olevat lentoreitit", Hiltunen sanoo.

Hän muistuttaa, että reitti kannattaa kuitenkin valita sen mukaan, mitä oikeasti haluaa nähdä.

"Jos on mahdollisuus pitkään, hitaaseen matkaan, voi olla hyvä sijoittaa haastavammat ja toisaalta halvemmat alueet, kuten Intia tai jotkin Afrikan tai Etelä-Amerikan maat, reissun alkupuolelle. Pitkällä matkalla väsymys ja kulut voivat karttua, ja matkasta pitää voida nauttia loppuun asti."

Concierge lähtisi länteen, kuten Andrej ja Pet Shop Boys.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi 

Kommentoi »