Mondo

Concierge: Matkavinkkejä Sloveniaan


Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään matkavinkkejä Sloveniaan. Mitä kannattaa tehdä pääkaupunki Ljubljanassa? Entä muualla?
Teksti Concierge
Kuvat Rami Niemi

Ah, Slovenia! Lähes 46 kilometriä rantaviivaa, yli kymmenentuhatta luolaa, villimurmeleita ja korvia hivelevä sloveenin kieli, jonka kauneimpia sanoja ovat zvrst, čvrst sekä vzdrzljiv. Tarvitseeko sitä enempää miettiä?

Ljubljana todellakin on viehättävä kaupunki: kompakti, kaunis ja leppoisa. Siellä viihtyy ainakin pari päivää maleksien ja kahviloissa istuskellen. Monien suosikki, diskobaari PrSkelet, on melko turistinen. Sen sijaan Concierge voi lämmöllä suositella Metelkovan kulttuurikorttelia. Maan tunnetuin nähtävyys on kaunis Bledjärvi ja sen linna. Ympäriltä löytyy hienoja patikkaseutuja. Toinen hyvä kohde on Postojnan 20 kilometriä pitkä luolasto, jonka sisällä pääsee huristelemaan pikkujunalla. Herkkuruokien ykköseksi slovenialaiset nostavat mielellään kääretorttumaisen potica-kakun, jonka sisällä on pähkinää.

Ja tarkoitithan Sloveniaa? Moni sekoittaa sen Slovakiaan. Slovakia on pieni vuoristoinen maa Keski-Euroopassa, jossa on paljon metsää ja jossa pelataan jääkiekkoa. Slovenia on pieni vuoristoinen maa Keski-Euroopassa, jossa on paljon metsää ja jossa pelataan morra-sormipeliä.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi mondo@a-lehdet.fi.

Julkaistu: 17.8.2016