Mondo

Concierge: Matkalla Veronaan


Miten Milanosta kannattaa matkustaa Veronaan? Mondon matkailuasiantuntija Concierge paljastaa myös härskin Verona-vinkin.
Kuvat Rami Niemi

Ah kesäinen Italia, pikkukujien seisova helleilma ja hikoilevat saksalaisturistit. Vain hullut – ja saksalaiset – matkustavat Italiassa bussilla. Hyppää siis junaan: se on varmin ja vaivattomin tapa päästä perille.

Milanosta lähtee junia Veronaan noin puolen tunnin välein. Nopealla Frecciabianca-junalla matka kestää vähän alle puolitoista tuntia. Toisen luokan matkustuspaikka maksaa 20 euroa. Tavallisella junalla matkan taittaa kahdessa tunnissa ja lipun saa vähän yli 11 eurolla eli melkein halvemmalla kuin annoksen milanolaista pastaa.

Italiassa kun ollaan, kannattaa varautua lakkoihin. Lakoista tiedotetaan yleensä etukäteen esimerkiksi Italian valtion rautateiden eli Trenitalian sivuilla trenitalia.com.

Ja muista käydä kokeilemassa Casa di Giulettan edessä seisovan Julia-patsaan oikeaa rintaa. Verona tunnetaan Romeon ja Julian kotina, ja tämä eroottinen ele tuo kuulemma onnea, ainakin japanilaisturistien mielestä.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi 

Julkaistu: 23.4.2014