Concierge: Matkalla Madagaskarille
Matkailu
Concierge: Matkalla Madagaskarille
Haaveiletko Madagaskarista? Mondon matkailuasiantuntija Concierge selvitti, mitä kannattaa ottaa huomioon reissua suunnitellessa.
13.3.2013
 |
Mondo

Onko Madagaskar turvallinen matkakohde? Onko syytä ottaa jotain erityistä huomioon?

Nähtyään Madagascar-elokuva­trilogian Conciergekin pohti, uskaltaako kuningas Julienin kaltaisten makien maahan matkustaa.

Ulkoministeriö suosittelee matkustustiedotteessaan valppautta, sillä poliittinen tilanne on yhä epävakaa vuoden 2009 vallanvaihdon jälkeen. Mutta kysytäänpä vielä Madagaskarin-matkaajalta. Sanna Länsivierto matkatoimisto Aventurasta vietti saarella kolme viikkoa toukokuussa.

»Rakastuin maahan silmittömästi. Voin suositella sitä ennakkoluulottomille matkailijoille.»

Länsivierron mielestään Madagaskar on pääasiallisesti turvallinen matkakohde. »Pääkaupunki Antananarivossa on ollut mellakoita, mutta viime aikoina ei erityisen pahoja. Toki poliittista tilannetta on hyvä seurata.»

Madagaskarin turismi on monin paikoin alkutekijöissään. »Englantia ei yleisesti puhuta, pääkieli on ranska. Teiden kunto on huono ja välimatkat pitkiä. Liikkuminen paikasta toiseen voi olla hankalaa.»

Kannattaa siis suosia kotimaisia matkanjärjestäjiä tai tunnettuja paikallisia matkailuyrittäjiä. Liikkuminen on helpompaa oppaan kanssa.

Ja toisin kuin kuningas Julien, makit eivät ole härskejä Reel 2 Real -faneja, vaan uhanalaisia eläimiä. 

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi

Kommentoi »