Mondo

Concierge: Maailman syrjäisimmät paikat


Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään, onko maapallolla yhä alueita, jotka ovat ihmisen saavuttamattomissa.
Teksti Mondon toimitus
Kuvat Rami Niemi

Nuoruusvuosinaan Conciergekin haaveili tuntemattomasta mantereesta ja autioista saarista, mutta kookospähkinöistä on vaikea valmistaa viiksivahaa, joten haave sai jäädä.

Ihminen on valloittanut maailman jokaisen kolkan korkeimmasta huipusta syvimpään kuoppaan. Jopa Etelämantereelle tehdään päiväretkiä.

On kuitenkin paikkoja, joihin matkustaminen on Conciergenkin kaltaiselle konkarille lähes mahdotonta. Suurin osa niistä on asumattomia saaria, kuten Atlantin valtameressä sinnittelevä Bouvet, jonka lähin naapuri on 1 700 kilometrin päässä oleva Etelämanner.

Pakistanista löytyy maailman vaikeimmin kiivettäviin vuoriin kuuluva Latok I, jonka pohjoisrinnettä ei ole yrityksistä huolimatta onnistuttu kipuamaan huipulle asti. Joidenkin mittausten mukaan maailman syrjäisin paikka sijaitsee keskellä Tiibetin ylänköä. Matka lähimpään kaupunkiin kestää kolme viikkoa.

Maailman vaikeimmin saavutettaviin paikkoihin lasketaan myös Yhdysvaltojen salainen sotilastukikohta Area 51 Nevadassa.

Syrjäisin paikka, jossa Concierge on käynyt, on Maunula. Mutta sitä voi suositella vain rohkeimmille.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi 

Julkaistu: 6.8.2014