Concierge: Maailman paras eläintarha?
Matkailu
Concierge: Maailman paras eläintarha?
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään, mikä on maailman eläintarhoista paras. Conciergen oma suosikki on tarha, josta löytyy 50 grammaa painava norsun sukulainen.
Julkaistu 15.4.2015
Mondo

Conciergen tietojen mukaan eniten eri lajeja, 1 500, on Berliinin eläintarhassa. Conciergen neulekerhossa eläintarhat herättävät aina kuumia tunteita. Joidenkin mielestä niihin ei pitäisi mennä, sillä villieläimet eivät kuulu vankeuteen. Toisten mielestä tarhat auttavat uhanalaisten lajien suojelussa.

Conciergella on tapana käydä neulekerholtaan salaa katsomassa Korkeasaaren lyhytkorvakuonokasta (sukua norsulle, painaa 50 grammaa), joten kysytäänpä asiaa Korkeasaaren intendentti Kirsi Pynnönen-Oudmanilta.

"Eläintarha, jossa pidetään satoja lajeja, ei useinkaan ole hoidollisesti hyvä tarha, tosin poikkeuksiakin on. Hyvä eläintarha on sellainen, jossa eläimillä on tilavat aitaukset ja eläimiä pidetään niille sopivassa ilmastossa."

Jotkut tarhat ovat ryhtyneet vähentämään lajien määrää ja panostamaan aitauksiin. Pynnönen-Oudmanin omia suosikkeja on Blijdorp Rotterdamissa Hollannissa. Siellä on annettu kylliksi tilaa ja suojapaikkoja eläimille.

"Zürichin eläintarha tekee paljon suojelutyötä lajien alkuperäisillä elinalueilla. Innsbruckin eläintarha Itävallassa sijaitsee vuoren rinteellä ja esittelee paikallisia lajeja alkuperäisessä ympäristössään." Yhdysvaltojen eläintarhoihin Pynnönen-Oudman ei ota kantaa. "Olen käynyt vain Bronxin ja Washingtonin tarhoissa, mutta ilmeisesti se hienoin, San Diego, on näkemättä."

San Diegon eläintarhassa ei tiettävästi ole lyhytkorvakuonokkaita.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi  

Kommentoi »