Concierge: Lemmikki lennolle
Matkailu
Concierge: Lemmikki lennolle
Millaisia papereita pitää olla mukana, jos vie koiran lennolle? Mondon matkailuasiantuntija Concierge ryhtyi selvittämään asiaa.
Julkaistu 5.2.2014
Mondo

Concierge muistaa kauhutarinan: Amerikan takamailta Suomeen palaamassa ollut Debbie-koira meinasi joutua jäätävään ruumaan. Kaikissa koneissa kun ei ole lämmitettyä matkatavararuumaa, ja lentokenttävirkailijat eivät tätä huomanneet. Onneksi omistaja oli valpas.

Eri maihin vaaditaan erilaisia asiakirjoja. Varmista kohdemaasta, saako sinne tuoda lemmikkejä, millaisia papereita vaaditaan ja mitä karanteenisääntöjä maassa on – ja millä ehdoilla lemmikki saa palata Suomeen.

Matkustajan mukana lennolla EU-valtiosta toiseen kuljetettavat koirat, kissat ja fretit pitää voida tunnistaa mikrosirun tai tatuoinnin perusteella. Lisäksi lemmikeillä on oltava lemmikkieläinpassi, joka sisältää tiedot raivotautirokotuksesta ja eläimen terveydentilasta.

Koiria (sekä pieniä kissoja ja jyrsijöitä) saa kuljettaa matkustamossa Finnairin reittilennoilla. Yli kahdeksan kiloa painavat koirat ja muut eläimet on kuljetettava ruumassa. Lemmikistä pitää ilmoittaa lentoyhtiölle heti omaa lippua ostaessa. Lennoille on lemmikkikiintiöt, joten lippu kannattaa varata ajoissa. Lisäksi se pitää tehdä matkatoimistosta tai lentoyhtiön puhelinpalvelusta – nettilippua lemmikille ei saa ostettua.

Esimerkiksi koiran matka Aasiaan ruumassa maksaa Finnairilla 300 euroa suunta, Eurooppaan 75 euroa suunta. Kuljetuslaatikoista on omat sääntönsä, ja vaatimusten mukaisia kuljetuslaatikoita voi ostaa lemmikkitarvikekaupoista.

Hyvät ohjeet lemmikkien kanssa matkustavalle löydät Finnairin kotisivuilta (www.finnair.fi).

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi

Kommentoi »