Concierge: Kohteina Liechtenstein ja Luxemburg
Matkailu
Concierge: Kohteina Liechtenstein ja Luxemburg
Postimerkkiostoksille Liechtensteiniin vai uskonnolliseen polkkakulkueeseen Luxemburgiin? Mondon matkailuasiantuntija Concierge suosittelee lomaa Euroopan pikkuvaltioissa.
17.11.2015
 |
Mondo

Concierge on ihmetellyt samaa asiaa. Ovathan Sveitsi, Luxemburg ja Liechtenstein paratiisin maineessa, ainakin veroparatiisin. Concierge on monta kertaa tarjonnut veropakolaisystäviensä kanssa Mondolle juttua "Näin selviät Liechtensteinin linnareissusta", mutta toimitus ei ole tarttunut aiheeseen.

Sveitsissä ja Liechtensteinissa hienointa ovat tietenkin Alppimaisemat. Maat voi yhdistää samalla matkalla: Sveitsin Zürichistä hurauttaa Liechtensteinin pääkaupunki Vaduziin päälle tunnissa.

160 neliökilometrin kokoinen Liechtenstein on sen verran pieni, ettei koettavaa ole paljon. Päänähtävyyksiin kuuluvat Gutenbergin linna sekä Vaduzin linna, jossa asuu ruhtinas Johannes Adam II Ferdinand Aloys Josef Maria Marko dAviano Pius von und zu Liechtenstein. Moisella nimellä varustettu mies on toki nähtävyys itsessään.

Shoppailijallekin on tarjolla kaikenlaista. Onhan ruhtinaskunta maailman johtava erikoistuneiden hammaslaitteiden tuottaja. Loput kansantulosta tulee postimerkkien myynnistä, ainakin melkein.

Sveitsissä Conciergen suosikkeja ovat Zermattin alue ja Euroopan korkein juna-asema Jungfraujoch. Hotelleista voi suositella B2 Boutique Hotelia (b2boutiquehotels.com) Zürichissä. Luxemburgiin Concierge matkustaisi helluntain aikoihin. Silloin Echternachin pikkukaupungissa järjestetään kuuluisa tanssiva uskonnollinen kulkue, jossa lähes kymmenentuhatta valkoisiin pukeutunutta pyhiinvaeltajaa kiertää kaupunkia polkan tahtiin.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi  

Kommentoi »