Concierge: Hotellisaippuoista
Matkailu
Concierge: Hotellisaippuoista
Mitä tapahtuu hotellihuoneen saippuoille ja sampoopulloille? Heitetäänkö ne roskikseen vai täytetäänkö ne uudestaan?
Julkaistu 24.9.2014
Mondo

Ne lähetetään Boryeongin mutafestivaaleille Etelä-Koreaan. Ei suinkaan. Suurin osa saippuasta menee roskiin. Concierge kysyi asiaa Sokos Hotelsin kenttäpäällikkö Heidi Mikkoselta.

"Usein käytämme pikkupullojen sijaan seinään ja suihkuun kiinnitettyjä saippua-annostelijoita, jolloin syntyvää pakkausjätettä voidaan vähentää. Pikkupulloja ei vaihdeta päivittäin vaan tarpeen mukaan sekä huoneessa asuvan vieraan vaihduttua. Joistakin hotelleista vajaita pikkupulloja annetaan hyväntekeväisyystarkoituksiin, tämä ei kuitenkaan ole valtakunnallinen ohje vaan paikallista vastuullisuustyötä."

Pohjois-Amerikassa toimii hyväntekeväisyysjärjestö Global Soap Project, joka kerää hotellien käytettyjä saippuoita ja valmistaa niistä uutta saippuaa kehitysmaihin. Muun muassa Hilton-ketju on mukana kierrättämässä. Hongkongissa toimii Soap Cycling -järjestö.

Ensi kerralla anna hotellille palautetta, siitä muutos lähtee.

 Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi 

Kommentoi »