Concierge: Hassut thainimet
Matkailu
Concierge: Hassut thainimet
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään, miksi Thaimaan suosituimman ruokakauppaketjun nimi on Tops.
Julkaistu 25.6.2014
Mondo

Thaimaalaiset nimet ovat usein erikoisia, ja monet paikalliset käyttävät vaikeasti lausuttavien nimiensä sijaan kutsumanimiä.

»Suosittuja lempinimiä ovat esimerkiksi Lek eli Pieni ja Moo eli Possu», kertoo Mondon Thaimaaasiantuntija, Bangkokin Corto Maltese Antti Helin.

Lapsille tavataan antaa hölmöjä lempinimiä, jotta he vaikuttaisivat vaatimattomilta ja välttyisivät pahojen henkien huomiolta.

Valitettavasti Tops Supermarketin nimihistoria on varsin tylsä. Ketju on saanut nimensä entiseltä amerikkalaiselta emoyhtiöltä Tops Friendly Marketilta. Tops-nimi tulee 1960-luvulla suositusta puhekielen termistä, ja sillä tarkoitetaan parasta.

Concierge suosii Bangkokinmatkoillaan Foodland-ketjua. Sen markettien yhteydessä toimii mainio ravintola Took Lae Dee – nimi tarkoittaa muuten halpaa ja hyvää. Aamiaisissa hinta-laatusuhde on kaupungin paras, ja olutkin on mahdottoman edullista.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi  

Kommentoi »