Mondo

Concierge: Halvin lentokohde Helsingistä?


Mikä on tällä hetkellä halvin lento Helsingistä johonkin Euroopan kohteeseen? Mondon Concierge ryhtyi selvittämään asiaa.
Teksti Concierge
Kuvat Rami Niemi

Olet oikeassa, Tukholma on yliarvostettu matkakohde. Eiväthän eteläkorealaisetkaan ramppaa jatkuvasti Pjongjangissa sen takia, että se on naapurimaan pääkaupunki. Concierge viettää päivänsä mieluummin vaikka kainuulaisessa puuceessä kuin tukholmalaisessa pullakahvilassa, jossa soi hyväntuulinen pop ja luomuomenamehupullot kilisevät.

Mutta asiaan. Lentojen hinnat vaihtelevat jatkuvasti. Niihin vaikuttavat muun muassa lähtöpäivä ja kellonaika sekä varaamisajankohta. Tukholma on lähes aina halvin lentokohde Helsingistä. Sen jälkeen tulevat yleensä Kööpenhamina ja Oslo.

Conciergen pyynnöstä matkahakusivusto Momondo selvitti meno-paluulentojen alkaen-hintoja maalis-huhtikuun vaihteen lähtöihin (hinnat katsottiin 27. 2.). Kaupan päällisiksi he heittivät mukaan myös reitin keskimäärin halvimman matkustuspäivän.

Osloa (64 e, halvin matkustuspäivä yleensä perjantai) ja Tukholmaa (67 e, halvin matkustuspäivä maanantai) seurasivat Kööpenhamina (117 e, halvin matkustuspäivä tiistai) ja Tartto (135 e). Tiistai oli edullisin matkustuspäivä myös Riikaan (141 e), Lontooseen (158 e), Pariisiin (161 e) ja Berliiniin (169 e).

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi  

Julkaistu: 27.2.2015