Concierge: Filippiinien paras ranta?
Matkailu
Concierge: Filippiinien paras ranta?
Missä on Filippiinien paras ranta ja miten sinne pääsee? Matkailuasiantuntija Concierge tietää vastauksen.
Julkaistu 12.3.2014
Mondo

Ah Filippiinit. Concierge voi jo nähdä edessään annoksen höyryävää kare-kare-pataa. Filippiinit sijaitsevat muuten lähellä Taiwania, joka on erittäin mielenkiintoinen matkakohde rantoineen, vuoristoineen ja kuumine lähteineen. Mutta takaisin aiheeseen.

Filippiinien hienoimmat rannat löytyvät syrjäiseltä Palawanin saarelta El Nidon kylän edustalta. Siellä meri on kirkas ja syvän turkoosi kuin otsovärikarkki, rannat ovat autioita ja valkohiekkaisia. Jos Conciergen paratiisi ei löytyisi erään pariisilaisen hotellin aulasta, se löytyisi El Nidosta.

Suomesta ei ole suoria lentoja Filippiineille. Manilaan pääsee lentämällä esimerkiksi Hongkongin kautta. Manilasta lennetään päivittäin (esimerkiksi Philippine Airlines) Palawanin pääkaupunkiin Puerto Princesaan, josta matkaa voi jatkaa El Nidoon autokyydillä. El Nidoon voi myös lentää Manilasta pienkoneella, jota operoi ITI (itiair.com). Kone kuljettaa El Nidon hotellien asiakkaita. Lisää tietoa ITIn lennoista ja El Nidon omatoimimatkailusta löytyy osoitteesta elnidoboutiqueandartcafe.com. Mondo kertoi Palawanista numerossa 2/2010.

Mutta harkitse vielä Taiwania. Pääkaupunki Taipeissa on juomavedellekin omistettu museo.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi 

Kommentoi »