Concierge: Ekologinen tapa lentää
Matkailu
Concierge: Ekologinen tapa lentää
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään, mikä on ekologisin tapa lentää. Vastaus saattaa löytyä paperista - tai sitten ei.
Julkaistu 29.10.2014
Mondo

Rakenna kierrätetystä paperista riippuliidin. Ohjeet löytyvät verkosta osoitteesta origami-instructions.com/origami-hang-glider.

Leikki sikseen. Lentäminen tuottaa valtavasti hiilidioksidipäästöjä. Yrityksille hiilijalanjälkiä laskevan Natural Interestin mukaan edestakaisella Helsinki‒Bangkok-lennolla syntyy 2 600 kiloa hiilidioksidia. Saman verran kertyy, kun tuotetaan 162 kiloa naudanlihaa tai autoillaan 15 000 kilometriä.

Concierge suosii junaa aina, kun se on mahdollista, mutta tässä muutama vinkki lentämiseen:

Valitse lentokone silloin, kun haluat päästä kauas ja voit viipyä lomalla pitkään. Yksi parin viikon matka on parempi kuin monta lyhyttä viikonloppureissua. Mieti voisitko kokeilla lento-junayhdistelmää eli mennä osan matkasta junalla. Suosi suoria lentoja, sillä eniten kasvihuonekaasuja syntyy nousussa, kun moottori puskee konetta ilmaan.

Lennä mieluiten uusilla lentokonetyypeillä, sillä ne ovat yleensä energiatehokkaampia. Pakkaa matkalle vain välttämättömät tavarat, sillä kaikki ylimääräinen kuorma syö polttoainetta. Hyvitä lentojesi aiheuttamat päästöt vapaaehtoisella lentomaksulla. Lahjoita mieluiten hankkeisiin, jotka tukevat uusiutuvan energian rakentamista.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi 

Kommentoi »