Concierge: Bermudan kolmio
Matkailu
Concierge: Bermudan kolmio
Ovatko Bermudan kolmiota koskevat tarinat urbaanilegendaa? Järjestetäänkö alueelle matkoja?
Julkaistu 30.10.2013
Mondo

Bermudan kolmio on vaarallinen. Nuorena miehenä Conciergekin katosi alueelle, tarkemmin sanottuna Grand Bahaman saarelle muutamaksi viikoksi. Saari tunnetaan kasinoistaan.

Bermudan kolmio tunnetaan myös nimellä Paholaisen kolmio. Kolmion kärkinä ovat Floridan Miami sekä Puerto Ricon ja Bermudan saaret. Ensimmäiset lehtijutut alueen mystisistä katoamisista julkaistiin jo 1950-luvulla, mutta etenkin 1960- ja 1970-luvuilla kolmiosta kirjoitettiin lukuisia lehtijuttuja ja kirjoja.

Myöhemmin useissa selvityksissä on todettu, ettei Bermudan kolmion alueella katoa laivoja tai lentokoneita sen enempää kuin muuallakaan. Mutta uskoo ken tahtoo: onhan niitäkin selvityksiä, jotka todistavat, että Irakilla oli joukkotuhoaseita tai ettei Roswellissa ole nähty ufoja eikä Vanhasella lautakasaa. Concierge tietää näistäkin asioista, mutta valan vannoneena on kertonut jo nyt liikaa...

Suomesta ei järjestetä pakettimatkoja Bermudan kolmion alueelle. Syynä on yksinkertaisesti se, että Suomesta on parhaat lentoyhteydet Karibialla sijaitseviin Euroopan entisiin siirtomaihin ja merentakaisille alueille, kuten Aruballe, Curacaoon, Guadeloupeen ja St. Martiniin.

Bermudan kolmion alueella on kuitenkin lukuisia matkakohteita, joihin on helppo mennä – vaikkapa Miami. Miamin lentokenttä onkin usein paras väylä Bermudan muihin kohteisiin. Esimerkiksi Bahama on amerikkalaisten suosima kohde, jossa käydään risteillen pikalomilla ja sukeltamassa. Puerto Ricokin kuuluu risteilykohteisiin, ja sukeltajat tuntevat myös Turks- ja Caicossaaret.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi

Kommentoi »