Concierge: Antarktikselle talvella?
Matkailu
Concierge: Antarktikselle talvella?
Voiko Antarktikselle matkustaa elo-syyskuussa, kun mantereella on talvi? Entä mistä matkoja tehdään? Mondon matkailuasiantuntija Concierge otti selvää.
Julkaistu 1.10.2014
Mondo

Ah, Etelämanner. Maa joka ei kuulu kenellekään, paitsi pingviineille ja neitseellisesti lisääntyville, millimetrin mittaisille karhukaisille. Manner kiinnostaa myös matkailijoita. Antarktiksen matkailun kattojärjestö IAATO arvioi, että sesonkina 2013–2014 Etelämantereella kävi yli 37 000 matkailijaa.

Mutta talvella siellä ei käy kukaan. Matkailusesonki ajoittuu lokakuun lopusta huhtikuun alkuun. Muina aikoina matkoja ei järjestetä, IAATO kertoo. Ja hyvä niin, syyskuussa Etelämantereella on keskimäärin 50 astetta pakkasta. Elokuu on kaamosaikaa, eikä aurinkoa näy lähes ollenkaan.

Muuten olet oikeilla jäljillä. Suurin osa Antarktiksen laivamatkoista lähtee Argentiinan Ushuaiasta tai Chilen Punta Arenasista. Etelämantereeseen voi tutustua myös lentäen esimerkiksi Kapkaupungista.

Jos matka kiinnostaa, tutustu IAATO:n verkkosivuun iaato.org, jossa on kootusti tietoa matkanjärjestäjistä ja Antarktiksen matkailusta. IAATO:n jäsenet ovat sitoutuneet vastuulliseen matkailuun.

Conciergea reissu kuitenkin arveluttaa. Vaikka maisemat ovat vertaansa vailla, kasvava matkailu voi tuhota maantereen. Miten käy karhukaisen, jos kengänpohjaasi tarttunut juhannusturilaskuoriainen pääsee siihen käsiksi?

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi 

Kommentoi »