Concierge: Afrikan vaarallisimmat eläimet
Matkailu
Concierge: Afrikan vaarallisimmat eläimet
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään, missä Afrikan maassa on vähiten vaarallisia eläimiä.
Julkaistu 15.10.2015
Mondo

Conciergen neulekerho katuu ikuisesti yhteistä kuviokelluntamatkaa Molojoelle Keniaan. Mutta asiaan.

"Afrikan makeissa vesissä esiintyy bilhartsiaa. Kyse on loisesta, joka aiheuttaa kuumetta ja esimerkiksi suolioireita. Vaikka tauti on tropiikissa yleinen, se ei ole yleensä turistien vaiva. Malaria on yleisempi", kertoo eläintieteen tohtori Heidi Kinnunen luonnontieteellisestä keskusmuseosta.

Nisäkkäistä vaarallisimpia on virtahepo, joka aiheuttaa vuosittain joidenkin satojen ihmisten kuoleman. "Haukottelevat virtahevot eivät ole leppoisia, vaan suun aukominen on uhkaava ele", Kinnunen sanoo.

Afrikassa on unitautia levittäviä tsetsekärpäsiä ja suolistomatoja. Vaarallisia kohtaamisia voivat aiheuttaa myös sarvikuonot, kissapedot, käärmeet ja skorpionit.

"Onneksi Afrikan sairaaloissa on yleensä paras mahdollinen osaaminen myrkyllisten eläinten pistojen ja puremien hoitoon."

Mutta turvallisin maa? Sellaista on mahdoton nimetä. Concierge lähtisi Pohjois-Afrikkaan, jos siellä ei olisi levotonta. Pohjoisessa ei ole virtahepoja, leijonia eikä tsetsekärpäsiä ja malariariski on pieni. Toinen paikka voisi olla Madagaskar. Sen viidakoissa ei ole ihmisille myrkyllisiä käärmeitä. Jos haluaa safarille, Etelä-Afrikassa on alueita, joilla ei ole malariaa. 

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi 

Kommentoi »