Tuulilasi

Clio yllättäen joulukuun myydyin – yksinkertainen selitys


Renault Clio nousi joulukuussa henkilöautojen ensirekisteröinneissä listakärkeen. Viime vuoden lopulla rekisteröitiin kaikkiaan 447 Clioa.
Teksti Niko Rinta
Kuvat Petri Mulari

Muutos on kova verrattuna esimerkiksi marraskuuhun, jolloin ranskalaismerkin pikkuautoa rekisteröitiin 182 kappaletta.

Renaultin maahantuojan mukaan syy on yksinkertainen: kauppa kävi.

"Kampanjoimme vuoden lopulla ahkerasti ja satuimme saamaan sopivasti ison erän autoja", summaa Renault Suomen tiedotus- ja markkinointipäällikkö Riitta Leskinen Tuulilasille.

"Ei mitään sen dramaattisempaa."

Halpaa rahaa

Yksi näkyvimmistä Clion markkinointikeinoista on ollut useiden muiden Renault-mallien tapaan nykyautokaupassa näkyvästi esillä oleva osamaksukauppa, joissa auton myyjä sitoutuu lunastamaan auton takaisin esimerkiksi vuoden tai kolmen vuoden päästä.

Lunastussumma on tyypillisesti rahoitussopimuksen poikkeava viimeinen erä eli loppulaina. Käytännössä kyseessä on siis eräänlainen kuluttajien leasing-malli, johon tarjotaan luottoa jopa 0-korolla.

Suuri rekisteröintimäärä voisi selittyä myös sillä, että Clio-varastot haluttiin syystä tai toisesta täyttää vuoden lopulla. Näitä syitä voi olla monia, kuten tilikauden vaihtuminen tai se, että valmistaja on velvoittanut verkostonsa tilaamaan tietyn määrän autoja vuositasolla. Samalla se tarkoittaisi, ettei kaikkia rekisteröityjä Clioja ole vielä myyty. Jos näin on, niin luvassa lienee lisää kampanjoita.

Tuttu kärki

Vuonna 2016 rekisteröitiin kaikkiaan 118 991 uutta henkilöautoa.  Vuonna 2015 vastaava määrä oli 108 819 eli henkilöautojen rekisteröintien määrä nousi 9,3 prosenttia.

Suosituimmat henkilöautomallit olivat Skoda Octavia, Nissan Qashqai ja Volkswagen Golf.

Autojen ensirekisteröinnit nousivat kaikissa maakunnissa. Eniten henkilöautojen ensirekisteröintien määrä kasvoi Pohjois-Karjalassa (18,1 % kasvu) sekä Pirkanmaalla (16,3 % kasvu). Vähiten henkilöautojen ensirekisteröintejä tehtiin Kainuussa (0,8 %).

Pakettiautoja ensirekisteröitiin viime vuonna 13 523 kappaletta, mikä on 18,3 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Suosituimmat pakettiautomerkit olivat Ford ja Volkswagen.

Alla Trafin taukukot:

Julkaistu: 2.1.2017