Tuulilasi

Classic Motorshow viikonloppuna – aiempien vuosien kuvasatoa


Lahden Messukeskuksessa järjestetään 3.-4. toukokuuta Classic Motorshow.
Kuvat Tapio Ketonen

Luvassa on laaja skaala erityyppisiä ja eri ikäisiä klassikkoajoneuvoja niin kahdella, neljällä kuin useammallakin pyörällä. Yllä olevan Skoda Octavia Superin (wm. 1961) ja muita autoja aiemmista näyttelyistä löydät Tuulilasin kuva-albumeista: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.

Näyttelyautojen lisäksi valokeilaan nousee muun muassa 80 vuotta täyttävä Citroën Traction Avant, ja Normandian maihinnoususta tulee kesäkuun alussa kuluneeksi 70 vuotta, joten esillä on ajoneuvoja sieltäkin saakka.

Oheisohjelmissa kisaa ja junailua

Pienoisautojen Classic Race on uusi ohjelmanumero. Kyseessä on useampien radio-ohjattavilla pienoisautoilla käytävien kisojen kokonaisuus, jossa kisapelien korien esikuvina ovat 1960-80 –luvuilla valmistetut automallit.

Oikeillakin autoilla kilpaillaan taas, joskaan niiden meno ei ole aivan yhtä hektistä kuin pienoisautoilla. Lauantaina ajetaan Lahti Classic Tour’in 100 kilometrin mittaisella reitillä kaksi tasanopeuskoetta, toki liikennesääntöjä kunnioittaen. Muuten autojen ja kuskien paremmuus ratkotaan erilaisilla taitoa, tietoa ja onneakin kysyvillä rasteilla. Osanottajien autojen tulee olla valmistettu vuosien 1950-83 aikana.

Legendaarisen Ukko-Pekan vetämä höyryjuna kuskaa näyttelyvieraita molempina päivinä meno-paluuvuoron Kouvolan asemalta Lahteen ja aina Salpausselän pysäkille asti.

Kouvolasta lähdetään liikkeelle klo 8.50 ja kyytiin pääsee myös väliasemilta. Paluu tapahtuu Salpausselän pysäkiltä kumpanakin päivänä heti näyttelyn sulkeutuessa klo 17.00. Päivän mittaan Ukko-Pekalla ehditään tehdä myös kaksi reissua Mukkulaan.

Autoja huudettavana

Näyttelyn yhteydessä järjestetään jo kolmatta kertaa Triangle Motorin toimeenpanema klassikkoajoneuvojen huutokauppa.

Lauantain huutokaupan huipentumana myydään vuoden 1977 mallia oleva Maserati Bora ja sunnuntaina tuntia myöhemmin alkavan tapahtuman päätteeksi on vuorossa Facel Vega HK2 vuodelta 1963.

Mahtuupa listalle molemmille päiville yksi Ferrarikin.

Vastapainoksi listalta löytyy vaikkapa Willys Jeep CJ5 (1957), GAZ Volga M-21 (1963) tai 3-pyöräinen Harley-Davidson 750 Servi-Car moottoripyörä (1961). Näistä kahdelle viimeksi mainitulle ei ole lainkaan määritetty pohjahintaa, joten ne myydään eniten tarjoavalle, jäipä hänen tarjouksensa miten huokeaksi hyvänsä.

Samalla periaatteella myydään kaikkiaan 16 huutokauppaan tulevasta ajoneuvosta myös Jaguar XJ6 S (1970) ja Dodge Kingsway (1954). Koko huutokauppalistaus löytyy netistä.

 Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 1.5.2014