Tuulilasi

Classic Motorshow Lahdessa 3.-4.5.


Lahden Messukeskuksessa jo seitsemännen kerran järjestettävä klassikkoajoneuvojen näyttely avaa ovensa vapun jälkeisenä viikonloppuna. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, näyttely on jälleen edellisvuotisia suurempi.

Classic Motorshow on Suomen suurin klassikkoajoneuvonäyttely. Nähtävillä on satoja menneiden vuosikymmenten klassikoita ja arkipäivän nostalgiaa, alan asiantuntijoita, merkkikerhoja, kauppiaita, kunnostajia, oheisohjelmaa ym. Näyttely järjestetään Lahden Messukeskuksessa. Kaikki messukeskuksen hallit ovat näyttelyn aikana käytössä.

Tapahtuma kokoaa Lahteen vuosittain viitisentoistatuhatta kävijää, ja se on muodostunut kuuden ollemassaolovuotensa aikana alan kevätavaukseksi. Juuri tähän näyttelyyn tulevan kesän ajokkien tähdätään valmistuvan ja tänne niillä ajellaan ajokauden ensivisiitille.

Ainutlaatuista tapahtumassa on sen monipuolisuus. Classic Motorshow ei ole suunnattu vain tietyn lajin klassikkoajoneuvojen harrastajille, vaan tapahtuma kokoaa kaikki alan harrastajat yhteiseen viikonloppuun.

Näyttelyyn rakennetaan järjestäjän toimesta vuosittain vaihtuva teemaosasto. Tämän vuoden teemana on "Unelmia". Teemaosastolla esillä olevat ajoneuvot kutsutaan paikalle alan harrastajien kätköistä.

Ajoneuvoharrastuksesta kiinnostuneet löytävät Classicmotorshowsta hyvän valikoiman alan yrittäjiä. Näyttelyyn kokoontuu vuosittain yrityksiä peltisepistä pienoismallimyyjiin. Tarvitsitpa sitten teemaan liittyvää lahjaesinettä tai erikoisosaa vuosikymmenten takaiseen autoharvinaisuuteen, olet oikeassa paikassa. Kun suuri määrä ajoneuvoharrastuksesta kiinnostuneita kohtaa, luo se kiinnostavan areenan alan yrittäjille jotka ovat valmiita palvelemaan.

Vanhat Mosset, Skodat ja Mersut seisovat sulassa sovussa Classic Motorshown osastoilla.

Suuri määrä ajoneuvoharrastekerhoja on ottanut Classic Motorshown osaksi kerhotoimintaansa. Tapahtuma on kerhoille mainio kevätavaus. Samalla se on ohittamaton tilaisuus esitellä toimintaa laajalle yleisölle ja kohdentaa jäsenhankintaa juuri oikeaan kohderyhmään.

Ajoneuvokerhojen osastot tarjoavat yleisölle mainion mahdollisuuden tavata oman alansa intohimoisia tietäjiä ja osaajia ja löytää näyttelystä juuri se oman nostalgiakokemuksen herättävä ajopeli. Näyttelyn ehkä useimmin kuultu huudahdus onkin "Voi, meidän vaarilla oli just tuollainen!"

Näyttelyjärjestäjä palkitsee vuosittain parhaita kerho-osastoja yhteensä 2000 euron stipendillä, joka tuomariston päätöksellä osoitetaan joko yhdelle tai useammalle kerholle.

Yksi suosittu näyttelyn erityispiirre on messukeskuksen edustan pysäköintialue johon pysäköivät ilmaiseksi kaikki 30-vuotiaat ja sitä vanhemmat ajoneuvot. Tästä parkkialueesta on muodostunut elävä ja alati vaihtuva osa näyttelyä joka kannatta katsella läpi niin näyttelyyn tulleessa kuin lähtiessäkin.

Classic Motorshown pysäköintipaikalla on yleensä useita sellaisia autoja, joiden oikeastaan pitäisi olla näyttelyhallissa. Tämä vuonna 2012 kuvattu väritykseltään harvinainen "gangsterimallin" Citroën oli yksi sellainen.

Julkaistu: 10.4.2014