Tuulilasi

Citroënilta rohkea katumaasturikonsepti – Cactuksen jalanjäljissä


Citroën julkisti juuri ennen Shanghain autonäyttelyn alkua Aircross-nimisen konseptiauton. Kyseessä on C4 Cactusta isompikokoinen SUV.
Kuvat Citroën

Tuotantokuosissa Aircrossin kilpailijoita olisivat mm. Nissan X-Trail ja Hyundai Santa Fe. Aircross ei ole Citroënin ensimmäinen isompi katumaasturimalli, vaan sitä on edeltänyt C-Crosser.

Konsepti on pistokehybridi, jonka keulalla toimii 220-heppainen 1,6-litrainen THP-bensiinimoottori. Siihen on yhdistetty 95-hevosvoimainen sähkömoottori, joka sijaitsee taka-akselilla.

Pelkällä sähköllä luvataan noin 50 kilometrin toimintamatka. Hurjaa on kuitenkin katumaasturin suorituskyky. Autolle luvataan 4,5 sekunnin 0–100 km/h kiihdytysaikaa, mikä on kunnioitettava lukema.

Aircrossissa on myös C4 Cactuksesta tutut Airbump-suojat, mutta hieman uudenlaisena tulkintana. Pehmusteet ovat nyt puskureiden ja helmojen alaosassa ottamassa pahimpia iskuja vastaan.

On mielenkiintoista nähdä, kuinka konseptin rohkeat muodot ja tuoreet ideat siirtyvät lopulliseen tuotantomalliin. Cactuksen perusteella voidaan odottaa hyvinkin erottuvaa katumaasturia.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 8.4.2015