Tuulilasi

Citroëniltä historiallinen maasturijulkistus – sarjansa ensimmäinen


Citroën on julkistanut DS-sarjan ensimmäisen katumaasturin.
Kuvat Citroën

DS 6WR paljastettiin viime yönä Suomen aikaa ja auto on esillä Pekingin autonäyttelyssä ensi viikolla.

Mallin nimeksi huhuttiin DS X7:ää, mutta numero 6 kuvastaa valmistajan mukaan paremmin auton kokoluokkaa ja kirjaimet WR tulevat sanoista Wild and Refined.

DS 6WR myötä vuotta aiemmin näytillä ollut DS Wild Rubis -konsepti pääsee tuotantoon – toki hieman vaatimattomammin muotoiltuna. Keulalla ajovalojen ja etusäleikön muoto on säilynyt, mutta konseptin ilmanottoaukot eivät päässeet tuotantoon asti. Auton renkaat ovat 19-tuumaiset ja alumiiniset kattokaiteet laskevat takavaloja kohti.

Malli jakaa perusrakenteensa Citroën DS5-mallin kanssa, ja ainakin aluksi se tulee myyntiin vain Kiinassa. Pituutta tulokkaalla on 4,55 metriä, leveyttä 1,86 metriä ja korkeutta 1,61 metriä. Näin ollen se on konseptia aavistuksen lyhyempi ja kapeampi, mutta korkeampi. vertailukohtana voidaan käyttää BMW:n x-sarjaa, jossa DS 6WR istuisi X3:n ja X5:n väliin.

Moottoritietoja ei ole vielä kerrottu, mutta tarjolla lienee tukku bensakoneita. Ainakin vapaasti hengittävä 140-heppainen 1,8-litrainen, 163-heppainen 1,6-litrainen turbo sekä 1,6-litrainen 200 hevosvoiman tehot tuottava turbo.

DS 6WR on suunniteltu Pariisissa, mutta se rakennetaan Citroën Shenzhenin tehtaalla Kiinassa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 16.4.2014