Tuulilasi

Citroen tekee uuden lippulaivamallin – C5 ja C6 pois tuotannosta


Citroenin pääjohtaja on vahvistanut, että yhtiö aikoo tehdä uuden ison porrasperäisen lippulaivamallin – kyse on C5:n ja C6:n pohjilta tehtävästä uutuudesta, minkä jälkeen nämä mallit jäävät pois tuotannosta.
Kuvat Citroën

Autocarin mukaan tulevasta autosta saatiin vihiä Pariisin autonäyttelyssä 2016, kun yhtiö paljasti C-experience-konseptiauton. Uusi malli on valmis julkistettavaksi 2019 tai 2020.

”Siitä ei tule ainakaan uutta C5:ttä. Sen sijaan tulee isompi porrasperäinen auto, koska kaltaisemme iso autonvalmistaja tarvitsee sellaisen mallistoonsa ollakseen uskottava. Tarvitsemme pieniä, keskikokoisia ja isoja autoja sekä SUV-malliston. Kun teet ne hyvin, täytät volyymin ja voitollisen tuloksen vaatimukset. Vain siten voi tällä alalla tulevaisuudessa menestyä”, pääjohtaja Linda Jackson sanoo.

Jacksonilta kysyttiin, tuleeko autosta C-experiencen kaltainen.

”Kuten kaikki konseptiautot, myös se tulee muokkautumaan ja kehittymään. Teimme sen testataksemme ihmisten reaktioita. Mutta minä ainakin rakastan sitä konseptia. Se tulee taatusti olemaan inspiraation lähde tälle tuotantoautolle.”

Kun konseptiauto esiteltiin, sen kerrottiin ainoastaan kuvaavan Citroenin tulevaa suunnittelufilosofiaa. Jos uusi malli on samankaltainen, se on iso. Pituutta konseptiautolla oli 4,85 metriä, korkeutta kuitenkin vain 1,37 metriä. Akselivälillä oli mittaa peräti kolme metriä.

“Meidän ydinviestimme on, että pitää uskaltaa olla erilainen ja tehdä hyviä asioita. Jokainen rakentamamme auto tulee noudattelemaan tätä filosofiaa. Yhtiömme historiassa ja DNA:ssa on aina ollut uniikkien ja käyttäjilleen palkitsevien autojen tekeminen. Citroen haluaa olla kiinnostava, tavoitteellinen ja ikoninen brändi, oli kyse sitten minkä segmentin autoista tahansa”, Jackson maalaili.

Julkaistu: 17.1.2018