Tuulilasi

Citroën tarjoilee luksusta vain Kiinaan


Citroën paljasti eilen torstaina uuden sedanin, jonka se tuo vain Kiinan markkinoille. Citroënin mukaan uusi malli antaa osviittaa DS-sarjan tulevasta muotokielestä, ja tulevaisuudessa autoa saatetaan myydä myös muualla Aasiassa.
Kuvat Citroën

DS 5LS rakennetaan Euroopasta tutun DS5:n alustalle, ja siitä kaavaillaan haastajaa Audi A3:lle sekä VW:n Kiinan menestykselle, Sagitarille.

Uusi malli tarjoilee Citroënin mukaan luksusta ja laatua, ja mallimerkintä LS tuleekin sanoista luxury saloon. Malliin on saatavilla neljää eri varustetasoa, joiden varustevalikoimiin on ympätty mukaan tukku varusteita, kuten pysäköinninavustimia, istuinten hierontatoimintoja ja takapenkin selkänojan kallistusmahdollisuus.

Moottorivalikoima koostuu ainakin kolmesta eri 1,6-litraisesta bensakoneesta, joista tehokkain turboahdettu tuottaa 147 kW tehot.

DS 5LS on vasta ranskalaismerkin toinen DS-sarjan malli, joka valmistetaan yhtiön Kiinan tehtaalla. Samassa tehtaassa tuotetaan myös DS5-hatchbackia. DS 5LS:n myynti aloitetaan Kiinassa maaliskuussa 2014.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 20.12.2013