Tuulilasi

Citroën lupaa mullistavaa jousitusratkaisua vuonna 2017 – kyse ei ole hydropneumaattisesta jousituskesta

3

Citroën on kertonut julkistavansa täysin uudenlaisen jousitusratkaisun, jopa lupaa erinomaisen jousitusmukavuuden uhraamatta sitä ajo-ominaisuuksille. Varuste tulee tarjolle merkin kaikiin malleihin.
Teksti Max Lange
Kuvat Citroën

Uusi jousitusjärjestelmä tulee korvaamaan Citroënin mallistossa vanhan, lähes kulttistatuksen omaavan hydropneumaattisen jousituksen. Viimeinen ranskalaismerkin malli, jossa tämä varuste on ollut tarjolla, on Citroën C5.

Citroënin toimitusjohtajan Linda Jacksonin mukaan mukavuus kuuluu merkin ydinarvoihin. Uuden tekniikan avulla saavutetaan aiempaa paremmin ne edut, joita hydropneumaattinen jousitus aikanaan mukavuuteen toi, kerrotaan Autocarissa.

Citroën ei ole toistaiseksi avannut uuden järjestelmän toimintaperiaatetta, mutta Jackson paljasti kuitenkin sen verran, että järjestelmää on työstetty alihankkijan kanssa jo jonkin aikaa.

Hän myös lupasi, että uusi jousitus on yksinoikeudella vain Citroënin käytössä, eikä sitä nähdä esimerkiksi Citroënin premium haaran, DS:n malleissa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 25.11.2015