Tuulilasi

Chrysler on antanut uuden takaisinkutsun – syynä taas kerran virtalukko-ongelma

Chrysler on antanut uuden takaisinkutsun – syynä taas kerran virtalukko-ongelma
Chrysler on kutsunut vanhempia Jeep Cherokee ja Commander malleja takaisin huoltoon. Takaisinkutsu koskee 792 300 autoa, joista osa on Pohjois-Amerikan ulkopuolella.

Yhteenlaskettuna Chrysler kutsuu tänä vuonna virtalukko-ongelman vuoksi jo 1,66 miljoonaa autoa takaisin huoltoon. Ajon aikana polvi saattaa osua virta-avaimeen ja muuttaa virtalukon asennon pois kohdasta "On". Kovassakin vauhdissa auton moottori voi sammua ja turvatyynyt lakata toimimasta yllättävästi, kertoo Reuters.

Kutsun kohteena olevat autot ovat 2005–2007 malliset Jeep Grand Cherokeet ja vuosien 2006–2007 Jeep Commanderit. Autoista reilu satatuhatta on Pohjois-Amerikan ulkopuolelta. Chrysler on kertonut, että vika on aiheuttanut vain yhden onnettomuuden, jossa ei ole tapahtunut loukkaantumisia.

Chrysler aloittaa asiasta tiedottamisen auton omistajille syyskuun puolessa välissä. Chryslerin insinöörit eivät kuulemma ole vielä löytäneet ratkaisua ongelmaan.

Tästä on tulossa todellinen takaisinkutsujen vuosi. Chryslerin lisäksi takaisinkutsuongelmissa on toden teolla rypenyt GM, japanilaisilla merkeillä ongelmat ovat olleet turvatyynyissä (Toyota, Honda, Nissan ja Mazda) ja mm. BMW:kin joutuu kutsumaan vanhempia 3-sarjalaisia takaisin. Tilastot ovat tämän vuoden aikana paukkuneet toden teolla.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 23.7.2014
Kommentoi »