Tuulilasi

Chevroletin tuotanto saatetaan lopettaa Etelä-Koreassa


Huhujen mukaan autonvalmistaja General Motors vähentää tuotantomääriään Etelä-Korean tehtailla.
Teksti TL-verkkotoimitus

Tiedot perustuvat kolmeen eri Reutersin sisäpiirilähteeseen.

GM ei halua olla liian riippuvainen Etelä-Koreasta, jossa yhtiö tuottaa noin viidenneksen koko mallistostaan. Syynä ovat kohonneet työllisyyskustannukset.

Lähteiden mukaan GM on jo siirtänyt Chevrolet Cruzen suunnittelun Detroitiin, Yhdysvaltoihin. Aiemmin viime vuonna GM ilmoitti järjestävänsä Cruzen seuraavan sukupolven tuotannon jossain muualla kuin Etelä-Koreassa. Yhtiö ei ole paljastanut uutta tuotantopaikkaa, mutta sen arvellaan olevan Espanja.

Opel Mokkan päivitetyn version tuotannon on määrä alkaa juuri Espanjassa vuoden 2014 jälkipuoliskolla. Aiemmin kyseistä mallia on valmistettu Etelä-Koreassa.

Etelä-Korea on maailman seitsemänneksi suurin autontuottajamaa ja GM siirsi tuotantoaan sinne ostettuaan vaikeuksiin ajautuneen Daewoo Motorsin vuonna 2002. Yhtiö on nykyään Etelä-Korean toiseksi suurin autontuottaja ja 80 prosenttia Etelä-Koreassa valmistetuista General Motorsin autoista viedään maan ulkopuolelle. Kaikkiaan GM valmistaa vuosittain noin 9,5 miljoonaa uutta autoa maailmanlaajuisesti.

Julkaistu: 13.8.2013