Cheek, Haloo Helsinki! ja J.Karjalainen kahmivat eniten Emma-ehdokkuuksia
Kulttuuri
Cheek, Haloo Helsinki! ja J.Karjalainen kahmivat eniten Emma-ehdokkuuksia
Myös Robin, Isac Elliot, Jenni Vartiainen ja Juha Tapio ehdolla useassa kategoriassa.
Julkaistu 28.1.2014
Apu

Vuoden 2013 Emma-ehdokkaat julkaistiin tänään. Haloo Helsinki! J.Karjalainen ja Cheek kahmivat kukin kuusi ehdokkuutta. Haloo Helsinki! ei ole vielä voittanut urallaan yhtään Emmaa. Viime vuonna julkaistu, neljäs albumi on ollut menestys. Yhtyeen jäsenet iloitsevat ehdokkuuksista.

- On upeaa olla ehdolla vielä näissä tärkeimmissä kategorioissa. Tämä on hieno saavutus, kun ajattelee, että bändiläistemme keski-ikä on 22 vuotta, yhtyeen kitaristi Leo Hakanen tiivisti.

Haloo Helsinki! kiertää kevään ja kesän keikoilla, mutta tekee myös loppuvuodesta julkaistavaa albumia. Uusia kappaleita on studiota varten odottamassa jo parikymmentä.

Supersuosittu Cheek nappasi odotetusti useita Emma-ehdokkuuksia. Hänellä on ennestään yksi Emma-palkinto.

- Sain viime sunnuntaina Iskelmä-gaalassa Viihdyttäjä-palkinnon. Pystiä pidellessä mietin, että tästä onkin aikaa, kun olen edellisen kerran pitänyt palkintoa kädessä, Jare Tiihonen sanoi tänään. 

J.Karjalainen on ainoana kolmesta eniten ehdokkuuksia saaneista myös kriitikoiden valinta -kategoriassa. Viime vuonna komean paluun tehnyt Karjalainen arvelee, että uutta musiikkia syntyy vielä.

- On sellainen ajatus, että syksyllä voisi olla taas uusien kappaleiden teon aika. 

Sympaattinen Robin on ehdolla viidessä kategoriassa. Yhdeksättä luokkaa käyvä laulaja keikkailee keväällä hieman tavallista vähemmän.

- Olen ajatellut, että menen lukioon. Käyn sen sitten vaikka neljässä vuodessa. Olen sellainen opiskelija, että minun täytyy lukea rauhassa. Kesän teen keikkoja taas täysillä.

Jenni Vartiainen iloitsi kolmesta ehdokkuudesta. Kätensä liukkaalla pihalla murtanut laulaja lomaili alkuvuodesta Kuubassa.

- Se oli aikamoinen aikamatka. Ajoimme vanhoilla amerikanraudoilla. Sain ladattua akkuja. Keikka-keväästä on tulossa kiireinen.

Emma-gaala järjestetään 7.3 Barona Areenalla. Kaikki ehdokas-kategoriat ovat nähtävissä täällä.

Kommentoi »