Tuulilasi

Caterham Seven -legoauto – äänestä, niin se tulee tuotantoon


Legolta on tänä vuonna tullut jo mielenkiintoinen uutuus autoihmisille, sillä kesällä palikkafirma julkaisi pienoismallin Ministä. Nyt eräs legoharrastaja haluaa Caterham Sevenin palikkamalliksi.
Kuvat Bricktrix_Carl, Lego Ideas

Legolla on käynnissä Lego Ideas -niminen ohjelma, jossa tavalliset ihmiset saavat ehdottaa omia tuotoksiaan yleisesti myynnissä oleviksi rakennusmalleiksi. Jos malli saa yli 10 000 ääntä, saattaa Lego ottaa sen yleiseen myyntiin.

Bricktrix_Carl -käyttäjänimen omaava legoharrastaja on ehdottanut Lego Ideas -sivustolla Caterham Seven -mallia. Hän on selvästi panostanut auton lukuisiin yksityiskohtiin ja se näyttää todella hienolta.

Hauskaa on, että malli esittää eräänlaista tosielämän rakennussarjaa. Täysikokoisen Caterhamin voi myös ostaa osina, ja koota sen itse valmiiksi autoksi. Caterham-automerkki on luvannut virallisesti mainostaa ja tukea legomallia, jotta se saataisiin oikeastikin tuotantoon.

Malli on saanut kirjoitushetkellä reilut 3 000 ääntä vaadittavasta 10 000 äänestä. Äänestysaikaa on jäljellä vielä melkein vuosi, joten on mahdollista, että Caterham saavuttaa vaadittavat äänet.

Lego-Caterhamia pääset äänestämään täältä. Alkuvuodesta 2015 Legolta tulee myös tuotantoon Le Mans -kilpa-auto Technic Lego -mallina. Muista myös Legon jo myynnissä oleva huikaisevan charmikas Mini-malli.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 17.12.2014