Tuulilasi

Carlos Ghosnin lakimies ymmällään pakenemisesta: "Tämä tuli täydellisenä yllätyksenä"

Carlos Ghosnin lakimies ymmällään pakenemisesta: "Tämä tuli täydellisenä yllätyksenä"
Entisen Nissanin ja Renaultin pääjohtajan Carlos Ghosnin lakimiesarmeijan keulakuva Junichiro Hironaka sanoo olevansa täysin ymmällään ja erittäin yllättynyt päämiehensä pakenemisesta japanista Libanoniin.

Hironaka sanoo myös, että Ghosnin passit olivat hänen hallussaan, eikä hän missään oloissa olisi luovuttanut niitä Ghosnille.

”En tiedä asiasta yhtään sen enempää, mitä olen mediasta lukenut ja kuullut. Tämä tuli täydellisenä yllätyksenä ja olen todella hämmentynyt”, yhtenä Japanin kovapintaisimpana lakimiehenä tunnettu Junichiro ”The Razor” Hironaka sanoo.

Ghosnin pako yllätti koko maailman. Hän onnistui lentämään salaa Libanoniin, missä hän on kansallissankari. Ghosnilla on maassa myös paljon bisneksiä.

”Olen nyt Libanonissa, enkä enää panttivankina Japanissa, jonka oikeuslaitos lähtee aina syyllisyysperiaatteesta, syrjintä on valtavaa ja perusihmisoikeudet kielletään. Siellä ei kunnioiteta kansainvälisiä lakeja”, Ghosn tilitti lähettämässään tiedotteessa.

Ghosn menettää Japanista lähtönsä myötä noin 8 miljoonan euron arvoiset takuurahansa, mitkä hän joutui maksamaan päästäkseen vankilasta kotiarestiin.

”Puolustusasianajajillemme tämä on myös vaikea paikka. Itse otin henkilökohtaisesti vastuun ja annoin takuut siitä, että hän pysyy siellä missä pitääkin oikeudenkäyntiin asti. Tulen tekemään yhteistyötä syyttäjien kanssa, mikäli jotakin uutta merkittävää tietoa tulee tietooni”, Hironaka sanoi.

Ghosnia syytetään Japanissa talousrikoksista, hänen uskotaan käyttäneen miljoonia dollareja Nissanin rahoja omiin tarkoitusperiinsä. Financial Timesin mukaan osa rahoista on mennyt hänen poikansa yritykselle. Ghosn on kiistänyt kaikki syytteet. Jos hänet olisi Japanissa todettu syylliseksi kaikkiin syytteisiin, tuomiona olisi ollut 15 vuotta vankeutta ja noin miljoonan euron sakot.

Julkaistu: 2.1.2020
1 kommentti