Tuulilasi

Carlos Ghosn vapaaksi takuita vastaan - syyttäjä valittaa oikeuden päätöksestä

Carlos Ghosn vapaaksi takuita vastaan - syyttäjä valittaa oikeuden päätöksestä
Tokiolainen tuomistuin on päättänyt, että entinen Renaultin ja Nissanin johtaja Carlos Ghosn päästetään vapaaksi takuita vastaan. Takuusumma on miljardi jeniä eli 7,9 miljoonaa euroa. Ghosn on ollut vangittuna Japanissa talousrikoksista epäiltynä nyt 107 päivää.
Kuvat All Over Press

Vielä ei tiedetä, koska Ghosn mahdollisesti vapautuu, japanilaisen Nikkein mukaan syyttäjä on valittamassa oikeuden päätöksestä vielä tänään.

Ghosn vaihtoi lakimiehiä kuukausi sitten, kun hänen ensimmäinen tiiminsä ei saanut häntä vapaaksi takuita vastaan. Tuolloin oikeus totesi, ettei Ghosnia voida päästää vapaaksi mahdollisen pakoriskin sekä todisteiden hävittämisen pelossa.

64-vuotiaan Ghosnin asianajajan Junichiro Hironakan mukaan nyt on määritelty tarkkaan, ketä Ghosn saa vapaalla jalalla tavata, lisäksi hänen kohdallaan käytetään erityistä kameravalvontajärjestelmää.

”Olen esittänyt uusia perusteita siitä, ettei Mr Ghosnilla ole mitään aikeita paeta Japanista. Hän pääsee hyvin pian vapaaksi valmistautumaan oikeudenkäyntiin. Etenemme nyt ihan uudenlaisella strategialla”, Hironaka sanoi.

Oikeudenkäyntiä tuskin nähdään ennen kesän loppua. Ghosn on kiistänyt kaikki syytteet, mutta jos hänet tuomitaan syylliseksi, edessä voi olla jopa 10 vuoden vankeustuomio.

Julkaistu: 5.3.2019
Kommentoi »