Tuulilasi

Carlos Ghosn vaihtoi aggressiivisempaan asianajajaan: ”En usko, että tämä parantaa hänen mahdollisuuksiaan vapautua”

Entinen Renaultin ja Nissanin pääjohtaja Carlos Ghosn on edelleen Japanissa pidätettynä syytettynä talousrikoksista. Nyt hän on vaihtanut asianajajaa.
Kuvat Renault

Uusi asianajaja Junichiro Hironaka, lempinimeltän Razor (partaveitsi), hyökkäsi heti Nissanin, syyttäjien ja oikeuden kimppuun kiistämällä kaikki syytteet. Hironakan mukaan koko jupakka on Nissanin sisäinen asia, ja Japani ei noudata kansainvälisiä lakeja pitäessään Ghosnia näin pitkään vangittuna.

Ghosnin ensimmäinen asianajaja Motonari Otsuru veti matalaa profiilia ja vältteli mediaa, Hironaka sen sijaan on tunnettu aggressiivisesta tyylistään. Ghosn vaihtoi asianajajaa juuri, kun oli tarkoitus sopia syyttäjien ja tuomarien kanssa kuulemisista, todisteluista, oikeudenkäynnin aikatauluista ja muista käytännön asioista.

”En tiedä, miksi hän valitsi minut. Ehkä hän halusi kokeneen rikosasianajajan oikeudenkäynnin lähestyessä”, Hironaka sanoi Reutersin mukaan.

73-vuotias Hironaka on voittanut useita korkean profiilin oikeudenkäyntejä. Vaikka Ghosnilla onkin nyt enemmän juridista tulivoimaa, Japanissa vain 3 % syyttömyyttään vakuuttavista epäillyistä saa vapauttavan tuomion. Japanissa ei myöskään tunneta vetoomusmenettelyä, joka sallisi Ghosnin myöntää syyllistyneensä osaan rikoksista saadakseen pienemmän tuomion.

”Lakimiesten vaihto tarkoittaa tyylin muuttumista, mutta puolustusstrategia pysyy samanlaisena. En usko, että tämä lisää Ghosnin mahdollisuuksia vapauttavaan tuomioon”, kommentoi osakalainen asiantuntija, puolustusasianajaja Masashi Akita tilannetta.

Julkaistu: 20.2.2019
Kommentoi »