Tuulilasi

Carlos Ghosn jättää Nissanin − jatkaa Renaultin ja Mitsubishin johdossa


Renault-Nissan allianssin, Renaultin, Nissanin ja Mitsubishin toimitusjohtajana toiminut Carlos Ghosn jättää toimitusjohtajan tehtävänsä Nissanilla.
Teksti Max Lange
Kuvat Nissan

Carlos Ghosn on yksi arvostetuimmista autoalan yritysjohtajista, sillä hän onnistui nostamaan Nissanin yhdeksi maailman merkittävimmistä autonvalmistajista. Ghosn siirtyi Nissanille Renaultilta 1999 ja 2001 hänestä tuli Nissanin toimitusjohtaja.

Ghosn ei kuitenkaan jätä toimitusjohtajan tehtäviään Renaultilla ja Mitsubishilla, kerrotaan tiedotteessa. Ghosnin mukaan etenkin Mitsubishin tilanne tarvitsee häneltä paljon huomiota. Mitsubishin käyrä on jo pitkään ollut laskusuuntainen ja yritys on kärsinyt huijausskandaalista Japanissa.

Ghosn ohjailee myös Renault-Nissan allianssin toimintaa jatkossakin pääjohtajan paikalla. Näin hän voi tarvittaessa vaikuttaa myös Nissanin toimintaan. Ghosnin tilalle tulee japanilainen Hiroto Saikawa, joka on toiminut aiemmin Nissan varatoimitusjohtajana.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 23.2.2017