Tuulilasi

Byton kaappasi entisen Alpinen ja Renault Sportin insinöörijohtajan


Kiinalaisomisteinen start up -yritys Byton on palkannut Alpinen ja Renault Sportin entisen pääinsinöörin David Twohigin työstämään yhtiön tulevaa SUV:ta.
Kuvat Byton

Twohig oli viimeksi kehittämässä Alpine A110 -urheiluautoa, mutta siirtyy nyt Bytonin varajohtajaksi. Hänen vastuualueellaan on myös insinööriosasto.

Hiukan aiemmin Byton ilmoitti, että uuteen SUV:iin tulee alan ekspertin Auroran kehittämää autonomista tekniikkaa. Auroraa johtaa entinen Googlen autonomisen ajamisen yksikön johtaja Chris Urmsom sekä joukko autonomian alalla meritoituneita pioneereja. Yhtiöllä on jo kehitettynä 4-tason autonomista teknologiaa, joten SUV kykenee ajamaan ilman kuljettajaa tietyissä olosuhteissa.

Autoon on tulossa mm. kameroita, sensoreita, tutkia ja laserskanneri. Teknologia on kehitetty sellaiseksi, että siihen voidaan lisätä uusia autonomisia ominaisuuksia, kun ne ovat valmiit.

Byton esitteli konseptiautonsa tämän vuoden kuluttajaelektroniikkamessuilla. Siitä tulee täyssähköinen premieum-luokan SUV. Ajosäde on 520 kilometriä, auton hinnaksi tulee Yhdysvalloissa noin 45 000 dollaria eli noin 37 000 euroa.

Moottorivaihtoehtoja on kaksi, yksimoottorinen kehittää 268 hevosvoimaa ja vääntöä on 400 Nm, kaksimoottorinen neliveto tuottaa jo 469 hevosvoimaa ja muhkean 710 Nm vääntömomentin.

Yksi auton erikoisuuksia on se, ettei siinä ole lainkaan ovenkahvoja. Ovet avautuvat kasvojentunnistuslaitteistolla. Samanlainen kasvojentunnistuskamera on jokaisella istuinpaikalla, niiden mukaan istuimet muokkautuvat käyttäjän valitsemiksi

SUV on menossa tuotantoon vuonna 2019, sitä seuraavat yhtiön johtajan Daniel Kirchertin mukaan porrasperä sekä MPV minivan.

Julkaistu: 13.3.2018