Bulgarian pieni löytö
Matkailu
Bulgarian pieni löytö
Oletko jo kuullut Plovdivista? Siitä povataan Bulgarian seuraavaa suosikkia. Kaupunki on myös valittu Euroopan vuoden 2019 kulttuuripääkaupungiksi.
3.7.2015
 |
Mondo

Onko Euroopan kaupunkikohteet koluttu? Miten olisi reissu Bulgariaan? Maan eteläosassa, kuumassa ja hedelmällisessä Traakian laaksossa sijaitseva Plovdiv on pieni löytö, josta Lonely Planetkin povaa seuraavaa suosikkia.

Kuusituhatta vuotta vanha, muinaisten traakialaisten pystyttämä kaupunki saa ikuisen Rooman näyttämään nuorelta. Kuten Rooma, myös Plovdiv on rakennettu seitsemälle kukkulalle.

Kaikkein vanhimpia raunioita ei ole jäljellä, mutta tallella on esimerkiksi roomalainen amfiteatteri, josta avautuu huikea näkymä Kreikan rajan muodostaville Rodopivuorille.

Bulgarian 1700- ja 1800-lukujen kansallisen heräämisen kaudella rakennettu vanhakaupunki ortodoksikirkkoineen, viehättävine mukulakivikujineen sekä koristeellisine puutaloineen on hurmaava näky.

Leikkisistä, korkeista savupiipuistaan tunnetut talot ovat ainutlaatuisia maailmassa.

Kolmensadantuhannen asukkaan kaupunki on helppo ottaa haltuun. Maritsajoelta keskus­aukiolle kulkeva Rajko Daskalov -kävelykatu on täynnä elämää ja sen lähimaastoista löytyvät kaupungin kutsuvimmat ravintolat.

Plovdiv tunnetaan Bulgarian kulttuuripääkaupunkina. Runsaan historian, ikonitaiteen sekä museo- ja teatteritarjonnan lisäksi kaupunki tarjoaa esimerkiksi yllättävän paljon hyvällä maulla tehtyä katutaidetta.

Plovdiv onkin valittu Euroopan vuoden 2019 kulttuuripääkaupungiksi.

Kaupungista löytyy monta edullista mutta hyvätasoista hotellia majoitusta varten. Perille pääsee kätevästi autolla, linja-autolla tai junalla Sofiasta (130 km) tai Burgasista (240 km). Helsingistä on suoria lentoja Burgasiin huhtikuusta lokakuulle. 

Kommentoi »