Tuulilasi

Brittimerkiltä todellinen neliovinen kaunotar – saatavilla vain Lähi-idässäBrittimerkiltä todellinen neliovinen kaunotar – saatavilla vain Lähi-idässä

Aston Martin julkisti ensimmäisen virallisen kuvan isokokoisesta Lagondasta. Autolla on todella jyhkeä ja ylhäinen olemus. Harmi vain, että autoa tarjotaan ainoastaan Lähi-Idässä.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Aston Martin

Lagondaa myydään vain valituille asiakkaille kutsujen perusteella, joten kyseisestä autosta unelmoimisen voi lopettaa tähän paikkaan. Kyseisestä Lagondasta oli näkynyt salakuvia liikenteestä, joten auton virallinen paljastuminen ei tullut yllätyksenä.

Aiemmin tällä viikolla oli myös tullut ilmi, että Aston Martin oli laittanut sivuun Lagonda SUV:n kehittämisen. Lagonda nimi herätettiin uudestaan henkiin, sillä merkillä oli jo 70-luvulla iso neliovinen luksusmalli.

Uuden Lagondan teknisiä tietoja ei ole vielä paljastettu, mutta eräissä spekulaatioissa arvellaan, että konehuoneesta löytyisi sama 5,9-litrainen V12, joka liikuttaa Rapide S:ää. Tällöin auto tuottaisi 550 hevosvoimaa ja 620 Nm vääntöä. Voima välitettäisiin ZF:n kuusilovisen automaattivaihteiston läpi takapyörille.

Autoa tarjotaan ainoastaan Lähi-itään, koska alueella on tällaisille autoille erityistä kysyntää. Jos tästä voi vetää mitään johtopäätöksiä, on auton hinta varmasti melko korkea.

Vuoden 1976 Lagonda sisälsi paljon monia teknisiä innovaatioita omana aikanaan, kuten led-näytön.  Uudessa Lagondassa on myös odotettavissa teknisiä hienouksia, kuten auton ulkopaneelien olevan valmistettu hiilikuidusta.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 25.7.2014