Tuulilasi

Brittilehti: VW:n näkemys Priuksen tappajasta voi saada nimekseen XL3

Brittilehti: VW:n näkemys Priuksen tappajasta voi saada nimekseen XL3
Autoexpress lehti kertoo, että VW kaavailee omaa erillismalliaan, joka haastaisi Toyota Priuksen hybridimarkkinoilla. Brittilehden mukaan mallia saatetaan kutsua XL3:ksi.
Teksti
Kuvat

VW on virallisesti kertonut, että dieselskandaalin jälkeen se aikoo investoida entistä enemmän rahaa sähköautoihin ja hybrideihin. Merkin on tarkoitus julkistaa useita erilaisia sähköautomalleja vuoteen 2020 mennessä.

Autoexpressille puhunut VW brändijohtaja Herbert Diess kertoo, että VW näkee hyötyjä erityisesti sähköautoille tarkoitetussa pohjalevyssä. Uusi pohjalevyn arkkitehtuuri mahdollistaa teknisten komponenttien pakkaamisen aivan uudella tavalla, koska autoon ei silloin tarvitsee ahtaa polttomoottoria.

Tällaiselle pohjalevylle rakennetun sähköauton tilat ovat huomattavasti suuremmat ulkomittoihin verrattuna kuin perinteisessä polttomoottoriautossa, toteaa Diess. Tämä tarkoittaa esimerkiksi, että Golfin kokoisessa autossa on olisi Passatin verran sisätilaa.

Autoexpress kertoo saksalaisten lähteiden perusteella, että mallia kutsuttaneen XL3:ksi. Nimen alkuperä voidaan jäljittää VW:n parin vuoden takaiseen XL1-ekoautoon.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 14.3.2016
Kommentoi »