Tuulilasi

Brittilehti: VW luomassa Golfiin verrattavissa olevan ikonisen sähköauton


Autocarin saamien tietojen mukaan VW pomo Herbert Diess on haastanut merkin johtavia insinöörejä kehittämään mullistavan sähköauton.
Teksti Max Lange
Kuvat VW

Tämä on Diessin ensimmäinen iso projekti, jonka turvin päästöskandaalissa ryvettyneen firman mainetta lähdetään parantamaan. Diess työskenteli aikaisemmin BMW:llä, jossa baijerilaisilla oli käynnissä samantapainen rohkea projekti, jonka tuloksena oli BMW i3 sähköauto.

Autocar väittää, että VW:n parhaat insinöörit työskentelisivät jo parhaillaan vuonna 2019 ilmestyvän sähköauton kimpussa. Mallista tulisi digitaalisen ajan VW, joka määrittelisi ilmestyessään luokkansa mittapuun.

Autocarin saamien tietojen mukaan radikaalista sähköautosta tulisi 4 400 mm pitkä, mikä tekisi siitä noin kymmenen senttiä nykyistä Golfia pidemmän. Auton rakenne, muotoilu ja tekniikka ovat kuitenkin täysin uniikkeja tälle mallille. Toimintamatkaa luvataan noin 500 km.

Uutuusmalli perustuisi myös VW uuteen MEB-pohjalevyyn, joka on tarkoitettu ainoastaan sähköautoille. Alkuvuonna esitellyssä Budd-e-konseptiautossa lanseerattiin tämä uusi pohjalevy. Vaikka malleilla on paljon yhteistä, ovat Budd-e-tila-auto ja tämä uusi sähköauto erillisiä projekteja VW:n sisällä, kertoo sisäpiirilähde Autocarille.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 10.2.2016