Tuulilasi

Brittilähteet: Peugeot 208:sta tulossa täyssähköinen malliBrittilähteet: Peugeot 208:sta tulossa täyssähköinen malli

Brittilähteiden mukaan uuden sukupolven Peugeot 208 GTI:stä ollaan tekemässä myös sähköinen versio. Auto julkistetaan ensi vuonna.
Teksti Tuulilasin toimitus
Kuvat Peugeot

”Haluamme, että asiakkaat voivat valita haluamansa voimalinjan. Julkistamme asiat ensi maaliskuussa, mutta voin kertoa, että en halua tulevaisuuden olevan tylsä”, sanoo Peugeotin pääjohtaja Jean-Pierre Imparato.

”Viestini on, että aina kun lanseeraamme uuden auton, siitä tulee sähköinen versio. Kun ostat uuden Peugeotin, voit itse valita voimanlähteen.”

Imparaton kommenteista voi päätellä, että seuraavan sukupolven 208 esitellään Geneven autonäyttelyssä keväällä 2019. Imparato kuitenkin sanoo, ettei halua tehdä pelkkää täyssähköistä versiota kuten kilpailija Renaultin Zoe.

”Mieluummin annamme asiakkaalle mahdollisuuden omaan valintaan. Siirtymärytmi kohti sähköistymistä ei tule olemaan sama eri markkina-alueilla. Edelleen ne asiakkaamme, jotka ajavat 100 000 kilometriä vuodessa, valitsevat dieselin, hieman vähemmän ajavat perusautoilijat bensiiniversion. Haluan tarjota kaikille asiakkaillemme juuri sellaisen ajokokemuksen, mitä he haluavat, mutta emme tee pelkästään täyssähköistä autoa 208:sta, autosta ei tule kuin Renault Zoe”, Imparato sanoo.

Hän ei paljasta vielä, millaista sähköistä 208 GTi:tä voimme odottaa, mutta huhujen mukaan 208 GTi tulee 1,6-litraisella moottorilla, jossa on 230 hevosvoimaa. Jos sähköversio tulee, siinä lienee tehoja suunnilleen saman verran.

Auto Expressin mukaan 208:aan on tulossa kaksikin erilaista sähköversiota. Lopullisesti asia kuitenkin selkenee vasta ensi maaliskuussa.

Julkaistu: 9.7.2018