Tuulilasi

Briteissä outo konsti ruuhkia vastaan – liikennevalot moottoriteille

Briteissä outo konsti ruuhkia vastaan – liikennevalot moottoriteille
Iso-Britannian moottoritiestöstä vastaava Highway England pyrkii vähentämään ruuhkia moottoriteillään. Konsti on hiukan erikoisen kuuloinen: M6- ja M62-moottoriteille asennetaan nimittäin liikennevaloja.
Kuvat All Over Press

Seitsemän miljoonaa puntaa maksava kokeilu otetaan käyttöön joulukuussa, kun moottoriteiden liittymiin asennetaan liikennevalot. Niitä on tarkoitus käyttää ainoastaan ruuhkahuippujen aikana.

1990-luvun puolivälistä Britannian moottoriteillä liikenne on lisääntynyt 30 %. Kuluttajatutkimusten mukaan autoilijat kokevat ruuhkien lisääntyneen viime vuosien aikana.

Liikennevalojen asentamisen lisäksi myös nopeusrajoituksia lasketaan. Jos kokeilu onnistuu, sitä tullaan laajentamaan koko Britanniaan. Ruuhkat maksavat yhteiskunnalle Britanniassa välillisesti vuosittain yhdeksän miljardia puntaa.

”Kun systeemi saadaan pystyyn, tulemme tarkkaileman sen vaikutuksia liikenneruuhkiin noin vuoden ajan. Jos se on menestys, kuten uskomme, se tultaneen ottamaan käyttöön muuallakin maassa”, kertoo Highway Englandin Andy Withington Auto Expressille.

Julkaistu: 13.11.2017
Kommentoi »