Tuulilasi

Britanniassa hurja idea - heitä roskat auton ikkunasta!

Britanniassa hurja idea - heitä roskat auton ikkunasta!
Iso-Britannian tiestöstä vastaava Highways England on esitellyt uudet kadunvarsille rakennetut roskalaatikot. Ideana on, että autoilijat voivat heittää roskat roskikseen auton ikkunasta.

Tarkoituksena on vähentää teiden roskaamista, mutta Daily Mirrorin mukaan briteissä on jo ihmetelty suureen ääneen, tuleeko roskaaminen vain lisääntymään uusien roskisten myötä, jos autoilijat eivät saakaan heitettyä roskiaan näihin koreihin.

Ensi alkuun kokeiluun tulee 25 oranssia tötterömäistä roskista. Kymmenen viikon testijaksolla Winchesterissä uudet roskalaatikot vähensivät Highways Englandin mukaan roskaamista 25 %. Roskien siivoaminen katujenvarsilta syö iso-Britanniassa vuosittain noin seitsemän miljoonaa euroa.

”Roskien siivous tienvarsilta vie paljon aikaa ja rahaa. Sen voisi käyttää tienpitoon järkevämminkin. Vuosittain teidenvarsilta kerätään peräti 200 000 säkillistä roskaa”, kertoo Highways Englandin puhemies.

Ympäristöjärjestöjen mielestä uudet teot eivät vielä riitä.

”Highways Englandin vastuulla on teiden ja tienvarsin puhtaus, mutta he ovat selkeästi epäonnistuneet tehtävässään”, sanoo Clean Up Britainin perustaja John Read lehdelle.

Julkaistu: 20.9.2017
Kommentoi »