Tuulilasi

Bremenin tehtailta valmistui jo 8. miljoonas Mercedes-Benz

Bremenin tehtailta valmistui jo 8. miljoonas Mercedes-Benz
Ensimmäinen Mercedes-Benz valmistui uudelta Bremenin autotehtaalta vuonna 1978. Marraskuun puolivälissä, lähes 40 vuotta myöhemmin, tehtaan tuotanto saavutti 8 miljoonan ajoneuvon rajan.
Julkaistu: 16.11.2017

Bremenin tehdas työllistää yli 12 500 työntekijää, ja tuotantomallien lista on pitkä: C-sarjan sedan, farmari, Coupé ja Cabriolet, E-sarjan Coupé ja Cabriolet, GLC, GLC Coupé sekä SLC- ja SL-roadsterit.

Bremenin tehtaan vastuulla on kahden Mercedes-Benz-mallin eli GLC ja C-sarjan maailmanlaajuinen tuotannon koordinointi. Tehdas siis tekee läheistä yhteistyötä Valmet Automotiven Uudenkaupungin tehtaan kanssa, joka niin ikään valmistaa suosittuja GLC-malleja.

”Työntekijät laittavat tuotantoon kaiken energiansa ja intohimonsa. Mercedes-Benz elää ja toimii Bremenissä ennen kaikkea työntekijöidemme ansiosta, jotka päivittäin laittavat työhönsä kaiken energiansa ja intohimonsa. Kahdeksan miljoonaa valmistunutta autoa osoittaa siten henkilöstömme todellista suorituskykyä”, tehtaanjohtaja Peter Theurer korostaa.

”Meille on kertynyt kokemusta ja osaamista neljän vuosikymmenen aikana siitä, miten tuotanto nostetaan testivaiheesta nopeasti sarjatuotantotasolle. Nyt kohtaamme yhdessä uudet autoteollisuuden haasteet kuten digitalisaation ja lisääntyvän sähköistämisen.”

”Jotta voisimme varmistaa, että työntekijämme ovat valmistautuneet kattavasti tuotannon alati muuttuviin haasteisiin, työntekijöitä edustava yritysneuvosto on yhteistyössä työnantajan kanssa toteuttaneet monia menestyksellisiä koulutusprojekteja”, Bremenin tehtaan yritysneuvoston puheenjohtaja Michael Peters kertoo.

Projektit ovat keskittyneet esimerkiksi aikuiskoulutukseen, piensarjatuotantoon, tuotekehitykseen ja työergonomian parantamiseen. ”Näiden projektien tuloksena olemme varautuneet erinomaisesti autojen uusien voimalinjojen käyttöönottoon, jotta Bremenin tehtaan huippulaatu säilyy myös jatkossa.”

Tuotanto Bremenissä laajenemassa hybridi-, polttokenno- ja sähköautomalleihin

Kahdeksan miljoonan valmistuneen ajoneuvon rajapyykkiä ei Bremenissä tällä kertaa huomioitu linjalta valmistuneelta juhla-autolla vaan laajemmalla kampanjalla. Tunnuslauseen ”Your face for 8 million” alla työntekijöitä kannustettiin kertomaan omia kokemuksiaan kahdeksassa kategoriassa, jotka kuvaavat tehdasta ja työntekoa siellä. Näitä aiheita olivat esimerkiksi joustavat työtavat, Teollisuus 4.0 -prosessin vaatimukset työlle, tulevaisuuden työtapojen haasteet sekä oppiva tehdas -kokonaisuus.

Tehtaan vaalima Made in Bremen laatutunnus laajenee vuosikymmenen loppua kohden kattamaan kokonaan uusien voimavaihtoehtojen kirjoa, kun tuotantoon saadaan perinteisten polttomoottorimallien lisäksi täysin uusia plug-in-lataushybridi, polttokenno- ja sähköautomalleja.

(Lähde: Veho / Mercedes)

Kommentoi »