Tuulilasi

BP rakentaa ultranopeat latausasemat kaikille huoltoasemilleen


Energiayhtiö BP ostaa Iso-Britannian suurimman ja vahvimman sähköautojen latausyrityksen Chargemasterin. BP aikoo vyöryttää supernopeita pikalatausasemia jokaiselle bensa-asemalleen Iso-Britanniassa.
Kuvat All Over Press

Kuten kilpailijansa Shell ja Total, myös BP aikoo käyttää latausasemien kanssa hyväkseen valtavaa globaalia huoltoasemaverkostoaan.

”Me haluamme kärkipaikalle riippumatta siitä, millä käyttövoimalla auto kulkee”, sanoo BP:n johtaja Tufan Erginbilgic Reutersille.

BP:n ennusteen mukaan vuonna 2040 sähköautoja on jo 300 miljoonaa, vuonna 2016 niitä oli noin miljoona. Se aikookin pystyttää jokaiselle Iso-Britannian 1200 huoltoasemalleen ultranopean 150kW latauskaluston seuraavan vuoden aikana. Niillä saa ladattua akut kymmenessä minuutissa noin 160 kilometrin ajoa varten.

Vaikka moni lataakin sähköautonsa akkuja tällä hetkellä kotilaturissa, uskoo Erginbilgic huoltoasemiin, koska vain siellä voi käyttää ultranopeaa latausta.

”On elintärkeää, että latausasemia saadaan valtateiden varteen tasaisin välimatkoin. Jos ja kun sähköautoista tulee massatuotantoautoja, maailma tarvitsee nopeita ja ultranopeita latauspisteitä.”

Chargemasterilla on jo Euroopassa 50 000 latausasemaa. Nyt sen nimi muuttuu BP Chargemasteriksi. Yrityskaupan hinta oli noin 150 miljoonaa euroa.

Julkaistu: 28.6.2018