Tuulilasi

Bottas ajaa Suomessakin Mersulla

Bottas ajaa Suomessakin Mersulla
Williams-Mercedes Formula F1 -tallin suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas valitsi siviiliautokseen Mercedes-Benz C 63 AMG Coupén.
Julkaistu: 11.4.2014

Auto luovutettiin Bottasin käyttöön keskiviikkona Helsingissä.

”Koska Mercedes-AMG High Performance Powertrain toimittaa moottorit myös työnantajalleni Williams-Mercedesille, on Mercedes-Benz luonnollinen valinta minulle myös kotimaassa ajaessasi", Bottas kertoi.

"Arvostan myös Mercedes-Benzin edellä kävijyyttä turvallisuuden saralla, haluan ajaa myös siviilissä turvallisesti, siksi valitsin Mercedes-Benzin.”

Kuin luotu formulakuskille

Mercedes-Benz C 63 AMG Coupé sopii erinomaisesti myös tinkimättömiä suoritusarvoja arvostavan F1-kuljettajan käyttöön. AMG:n vapaasti hengittävä 6,3-litrainen V8-moottori tuottaa 358 kW (487 hv) tehon ja 600 newtonmetrin huippuväännön, ja auto kiihtyy nollasta sataan 4,9 sekunnissa.

7-vaihteisessa AMG Speedshift MCT -kaksoiskytkinvaihteistossa on neljä ajoasentoa: C, S, S+ ja M. C-asennossa (Controlled Efficiency) vaihteisto on ohjelmoitu vaihtamaan ylöspäin mahdollisimman aikaisin ja toimimaan alhaisimmilla mahdollisilla kierroksilla polttoaineen säästämiseksi. Vaihteensiirrot S+ ja M-asennoissa kestävät ainoastaan 100 millisekuntia. Race Start -toiminto tarjoaa optimaalisen pidon, ja auton keskikulutus on 12 litraa/100 kilometriä.

AMG-mallin urheiluohjauksen tehostus muuttuu ajonopeuden mukaan, ja välityssuhde on 13.5:1. Tarkkaa käsiteltävyyttä täydentää kolmivaiheisesti toimiva ESP-järjestelmä, jota voi säätää keskikonsolin käyttökytkimestä On-, Sport- tai Off-asentoihin. Pyöräntuenta perustuu edessä erillisiin kolmiotukivarsiin ja takana vahvistettuun monipistetuentaan. Autossa on vakiona seitsemän turvatyynyä ja kuljettajaa avustavista järjestelmistä muun muassa Attention Assist -vireystilan valvonta sekä mukautuva vakionopeussäädin Speedtronic.

Kompaktia kaksiovista autoa luonnehtivat matala sivuprofiili, vahva hartialinja, kapea C-pilari, lyhyet ylitykset sekä pitkä konepelti ja katto. Näyttävä etusäleikkö, AMG-huomiovalot, kirkaslasiset ajovalot ja titaniumharmaat, 5-puolaiset AMG-kevytmetallivanteet, takaosan musta diffuusori ja kaksi kromattua kaksoispakoputkea sekä muut AMG-erikoisvarusteet viimeistelevät auton kokonaisuuden.

Wlliams-Mercedes -tallin mies

Nastolassa vuonna 1989 syntynyt Valtteri Bottas on ajanut Williamsin F1-autoa vuodesta 2012 lähtien.

Ura alkoi tallin testikuljettajana, kunnes Bottas korvasi kisakuljettajana Bruno Sennan 15:ssa F1-kilpailussa kaudella 2012. Seuraavalla kaudella Bottas ajoi jo vakituisena kisakuljettajana tallikaverinaan Pastor Maldonado. Tänä vuonna Bottas ajaa Mercedes-moottorilla varustettua Williamsin F1-autoa tallikaverinaan Felipe Massa.

Bottas on parhaimmillaan sijoittunut aika-ajoissa 3. lähtöruutuun (2 kertaa). Hänen paras kisasijoituksensa on 5. sija Australian GP:ssä tänä vuonna.

Kuluvalla F1-kaudella Bottas on toistaiseksi kerännyt kolmesta kisaviikonlopusta yhteensä 18 pistettä, joilla hän on kuljettajien MM-taistossa 8. tilalla.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Kommentoi »