Tuulilasi

Bosch rynnii autonvalmistajien varpaille


Robert Bosch organisoi yhtiönsä rakennettaan uudelleen päästäkseen mukaan kilpailuun kyytipalveluista ja yhteiskäyttöautoilusta.
Kuvat All Over Press

Yhtiö kertoo perustaneensa uuden erillisen yksikön, jonka nimi on Connected Mobility Solutions. Se keskittyy nimenomaan uusiin kuljetusteknologioihin ja -mahdollisuuksiin. Globaaliin tiimiin tulee 600 työntekijää. Juuri tätä tarkoitusta varten Bosch on ostamassa joko SPLT tai Splitting Fares start-up-yrityksiä, joiden ydinosaamista on juuri yhteiskäyttöautot.

Moni yritys pyrkii samoille markkinoille, pyrkimyksinä kaikilla on myös vallata alaa autonomisen tekniikan ja liitettävyyspalveluiden markkinoista.

Maailman suurin komponenttivalmistaja Bosch uskoo juuri liitettävyyspalveluiden tuovan heidän tulevasta voitostaan jopa suurimman osan lähitulevaisuudessa. PwC:n ennusteen mukaan digitaalisten palveluiden markkina kasvaa seuraavan neljän vuoden aikana peräti 140 miljardiin euroon.

”Boschille liitettävyyspalveluihin keskittyminen on selkeä kasvun alue. Uskomme vahvasti merkittävään kasvuun ja myös voitolliseen tulokseen tällä osa-alueella niillä palveluilla ja ratkaisuilla, joita pystymme tarjoamaan”, sanoo Boschin hallituksen puheenjohtaja Volkmar Denner.

Automotive Newsin autoteollisuuden tavarantoimittajien Top 100-listauksessa Bosch on ykkösenä arviolta 38 miljardin myynnillä autonvalmistajille.

Julkaistu: 22.2.2018